Miért érdemes igénybe vennie a munkáltatóknak az álláskereső portálokat?

A vállalkozások, cég sikerének egyik alapja, hogy megfelelő munkaerőt találjon, és persze meg is tartsa a dolgozóit. Manapság azonban nem sok cégnél tapasztalható munkaerőhiány, vagy épp olyan dinamikus fejlődés, amely több munkatárs felvételét indokolja. Megfelelő munkaerőt találni azonban nem egyszerű feladat, és többféle módszer is van már rá. Az egyik természetesen az, ha egy megüresedett pozícióra a cégen belül keresünk valakit, aki már ismeri a céget, és kellő tapasztalattal rendelkezik. Ettől még persze az ő pozíciója megüresedik, tehát mindenképp szükség lesz új emberre.

2023. szeptember 15., 08:00

Szerző:

Az sem ritka, hogy egy magasabb pozícióra nem találnak megfelelő embert, esetleg valamilyen speciális végzettségre, képesítésre van szükség, ilyenkor a fejvadászcégek a leghatékonyabbak. Ha viszont valamilyen általános pozícióra keresünk munkatársat vagy munkatársakat, akkor az álláskereső portálok használata rendkívül hatékony manapság. https://debrecenallas.hu/munkaado

Mikor érdemes álláskereső portált használni?

Nagyon sok cég használja manapság az álláskereső portálokat, hiszen így lényegesen hatékonyabban találhatják meg új alkalmazottaikat, mint egy Facebook vagy egy újsághirdetés segítségével. Akkor a legsikeresebb az álláskereső portálon történő hirdetés, ha olyan pozícióra keresünk munkatársat, amely betöltéséhez általános képzettség szükséges, bár speciális képesítés esetén is lehet sikeres ez a lehetőség. A könnyen betanítható munkák esetén is gyakran láthatunk ilyen hirdetéseket.

Persze vannak olyan cégek, akik először a közösségi médiában hirdetnek, esetleg a munkaügyi központ segítségével veszik igénybe, esetleg újsághirdetést adnak fel, és csak akkor keresik fel az álláskereső portálokat, ha a felsorolt módszerekkel nem találnak megfelelő mennyiségű és minőségű jelentkezőt a pozícióra. Esetleg nem helyi, hanem országos szinten keresnek jelentkezőket, vagy magasabb pozícióra várják a jelentkezőket akár az ország minden tárjáról. Akkori érdemes ezt a lehetőség választani, ha több telephellyel rendelkezik a cég, így szükség van arra, hogy több régióban is megjelenjen a hirdetés.

Milyen előnyei vannak az álláskereső portáloknak?

Az álláskereső portálok meglehetősen nagy hatékonysággal működnek, és számos előnnyel kecsegtetnek, melyet más hirdetési módszerrel nem feltétlen kapunk meg.

- hirdetésfeladás gyorsan és egyszerűen : az álláskereső portálokra nemcsak az álláskeresőnek könnyű a regisztráció, de a munkáltatóknak is mindössze pár lépés, illetve a hirdetésfeladás is rendkívül egyszerűnek mondható.

- garancia: egyes oldalak garanciát is vállalnak bizonyos hirdetési csomag esetén, vagyis, ha nem érkezik jelentkező az adott állásra, díjmentesen meghosszabbítják a hirdetés.

- országos megjelenés: csomagtól függően persze, de akár országosan is megjelenhet az adott hirdetés, de ha szükséges, akkor csak helyi szinten. Mivel többféle csomagból választhatunk, így a cég igényeihez lehet szabni a hirdetés megjelenését.

- videós álláspályázat: ma már arra is van lehetőség bizonyos állásportálok esetében, hogy videós jelentkezéseket is fogadjanak a munkavállalók az oldal segítségével. A feltett kérdésekben videós válaszokat kaphatnak, melyek segítségével előszűrést végezhetnek.

(x)

 

 

2024. október 4., 15:08

Vannak illatok, amelyek a felidézik a békés hétvégéket, amikor a hideg idő elől bekuckózva a család arra várt, hogy elkészüljön végre a szívet-testet megmelengető finomság. A sült gesztenye vagy a sült sütőtök aromája külön-külön is pompás, együtt azonban felejthetetlen kombinációt alkotnak. A gesztenyés sütőtökleves az egyik legjobb élmény, ami egy őszi hétvégén történhet velünk.