Honnan tudhatjuk, hogy megtaláltuk párunknak a tökéletes ajándékot?

Az ajándékozás remek módja annak, hogy kifejezzük a párunk felé a szeretetünket, a törődésünket, de emellett azt is megmutathatjuk neki, hogy odafigyelünk rá és hogy ismerjük a vágyait. Ez így mind szép és jó, de a tökéletes meglepetés felkutatása általában egyáltalán nem könnyű feladat. És még ha találtunk is valamit, akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy tényleg jól döntöttünk. Vagy mégis?

2024. január 4., 00:00

Szerző:

Milyen az ideális ajándék?

Erre sajnos nem létezik egy univerzális válasz, de ez ne keserítsen el senkit, éppen ez az izgalmas az ajándékvadászatban! Általánosságban viszont elmondhatjuk, hogy a jó ajándék olyasvalami, ami pozitív érzelmeket kelt a megajándékozottban, miközben figyelembe veszi az ő igényeit, értékrendjét, szükségleteit. Minden ember más és más, így míg valaki a hasznos ajándékoknak örül, például boldoggá teszi egy új serpenyő, addig mások jobban értékelik a vicces ajándékokat, például egy obszcén bögrét. Vegyük számításba, hogy a párunknak milyen prioritásai vannak!

Nem feltétlenül kell valamilyen romantikus ajándékot adnunk neki, de mindenképp olyasvalamit válasszunk, ami kifejezi, hogy figyelünk rá, hogy meghallgatjuk őt, akár a legapróbb elejtett félmondatait is. Emellett már csak plusz pont, ha személyre is szabjuk a meglepetést vagy olyasvalamit választunk, ami a kapcsolatunkra is reflektál. Például: ha a párunk odáig van az asztrológiáért, készítetthetünk neki egy vászonképet, amin a találkozásunk napjának csillagállását mutatja.

Egyesek pedig úgy vélekednek, hogy az a tökéletes meglepetés, amit a megajándékozott nem venne meg magának, de nagyon vágyik rá. Ezért az ajándékozást megelőző hetekben-hónapokban érdemes fokozottan figyelni a párunk megjegyzéseit, óvatosan akár az interneten elmentett könyvjelzőire is rápillanthatunk. De az is jó ötlet, ha elvisszük magunkkal egy ál-bevásárlókörútra, hátha megtetszik neki valami, amit később megvehetünk neki.

Ha mindezeket figyelembe vesszük a választásnál, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk a tökéletes ajándékot. De mi a helyzet akkor, ha nincs konkrét ötletünk?

Engedjük el a képzeletünket!

Ha még mindig nem tudjuk, mit ajándékozzunk, érdemes egy kicsit elrugaszkodni a hagyományoktól, és ötletelni! Nem feltétlenül kell például tárgyi ajándékokban gondolkodnunk, manapság nagyon népszerűek az élményajándékok is. Ha valódi gourmet a párunk, lepjük meg egy borkóstolóval vagy vigyük el egy főzőiskolai órára! Ha utazni szeret, vegyünk neki repjegyeket! Ha zenerajongó, akkor vigyük koncertre – ezt akár az utazással is összeköthetjük, ha Magyarországon épp nem játszanak a kedvenc zenekarai.

Akkor sincs minden veszve, ha a párunk tipikusan az az ember, akinek „nem lehet mit adni”. Akár azért, mert mindent megvesz magának, akár azért, mert nem igazán tud lelkesedni az ajándékozásért, biztos meg tudjuk lepni valamivel, aminek örülni fog. Ilyen lehet például egy vicces ajándék, ami akár pikáns is lehet – kreatívan tálalva biztosan értékeli majd. Szintén jó ötlet lehet valamilyen különleges meglepetés, amire nem is gondolna: elvihetjük például egy szalonba, ahol közös örökkarkötőt készíttethetünk.

Kérdezzünk!

Természetes, hogy szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni az ajándékozásból, így ha bizonytalanok vagyunk, ne féljünk kérdezni! Akár az átadás után is érdeklődhetünk, hogy jól döntöttünk-e: ilyenkor, ha őszinte visszajelzést kapunk, máskor még magabiztosabban választhatunk még jobb meglepetést. Végül pedig ne feledjük: a párunkkal történő ajándékozás nemcsak a fizikai tárgyak átadásáról szól, hanem a kapcsolt elmélyítéséről, az örömszerzésről, a romantika fenntartásáról.

(x)

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.