Ha lakodalomba menne, a védettségin kívül erre is figyeljen

Kisebb buktatók azért vannak. Maximum száz főt hívhatnak meg a párok a házasságkötésre.

2021. június 13., 09:11

Szerző:

A lakodalmak kétszáz fős létszámkorlátja nem jelent érdemi akadályt, ugyanis egy házasságkötésre, átlagosan, nyolcvan-száz főt hívnak meg a párok, de népszerűek az ennél kisebb esküvők is, írta a Novekedes.hu, esküvőszervezői forrásokra hivatkozva. Az egyéb családi és magánrendezvényeken ötven fős a limit. A lagzin védettségi igazolás nélkül is részt vehet a násznép – írta az Index a novekedes.hu-ra hivatkozva. 

Ezekre a pontokra érdemes odafigyelni: 

  • A házasságkötési szertartás, miként a temetés, nem minősül rendezvénynek, így nem érinti a korlátozás. Ha a polgári házasságkötést nem házasságkötő teremben, polgármesteri hivatalban vagy templomban tartják, akkor védettségi igazolványt itt sem kell felmutatni. (Viszont a teremben, hivatalban igen!);
  • Figyelni kell arra a vidéki helyszínek esetében, ahol ideális esetben mindenki ott töltené az éjszakát, hogy akik nem tudnak igazolványt felmutatni, este haza kell utazniuk;
  • A külföldi vendégek biztosan nem rendelkeznek magyar védettségi igazolvánnyal, eleve kérdéses, hogy beutazhatnak-e az országba.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, 168 Óra archív)

A hazai strandkultúra ünnepén, július 31-én, a Strandok Éjszakáján számos program csalogatja a látogatókat a karibi hangulatot idéző pálmafás, fehérhomokos egyedi élménycentrumba, a Budapest tengerpartjaként ismert, pár éve a strandolásnak új minőséget adó Lupa Beach-re.