5 millió forintot hozott a foci a mélyszegénységben élő anyáknak és gyermekeknek

5 millió forint jött össze a dm IX. Jótékonysági Focitornáján az Anyaoltalmazó Alapítvány javára.

2024. május 13., 11:26

Szerző:

A jótékonysági foci hatalmas összeget hozott össze mélyszegénységben élők megsegítésére a hétvégén: megvolt a IX. Jótényoksági Focitorna a dm szervezésében. Alább talál további fotókat az eseményről és a legfontosabb részleteket.

Jótékonysági foci

Idén kilencedik alkalommal rúgtak labdába Törökbálinton a dm munkatársai és üzleti partnerei, hogy az egész napos eseménnyel támogassanak egy jó ügyet. A tornán való részvétellel a csapatok 5 millió forinttal támogatták az Anyaoltalmazó Alapítványt. A segítségnyújtás célja, hogy az anyaotthonban élő szülők képesek legyenek gyermekeik szükségleteinek kielégítésére, illetve a család önfenntartásának biztosítására, a gyerekek pedig leküzdhessék esélyegyenlőségi hátrányaikat.

 Fotó: dm

A dm Jótékonysági Focitorna gondolata 2015-ben született meg. Az esemény az elmúlt évtizedben hagyománnyá nőtte ki magát, így idén április 27-én már kilencedik alkalommal szólalt meg a sípszó, és mérkőztek meg egymással egy barátságos játéksorozat keretében a hazai kiskereskedelmi cégek munkatársai. A tornát évente, egy, a dm munkatársak által kiválasztott civil szervezet javára rendezik meg. A kiválasztásnál fő szempont, hogy a szervezet tevékenységi köre illeszkedjen a dm támogatási stratégiájába (egészségre nevelés és hátrányos helyzetű családok, gyermekek támogatása). Minden évben más szervezet kapja a támogatást.

Családi sportesemény az Anyaoltalmazó Alapítvány javára

Az idei évben a tornát az Anyaoltalmazó Alapítvány javára rendezte meg a drogéria. A Családok Átmeneti Otthonaiban mélyszegénységben élő vagy krízishelyzetben levő családok élnek.

„Megfigyeltük, hogy egyre több a különböző kognitív vagy egyéb egészségügyi és szociokulturális hátrányból eredő probléma, így a sajátos nevelési igény is. Szükség van az ő megsegítésükre, mivel teljesítményük alacsonyabb hasonló korú társaiknál. A problémák kezelése csak közös gondolkodással, új módszerek alkalmazásával, a szakemberek együttműködésével lehetséges. A támogatásból játékos készségfejlesztés és szociális kompetenciafejlesztés feltételeinek, korszerű eszközökkel történő megteremtését szeretnénk biztosítani. Így az élményalapú programok és tematikus foglalkozások révén lehetőség nyílik arra, hogy a hátrányokkal küzdő gyermekek is kibontakoztathassák képességeiket. A fejlesztések átfogó célja, hogy a szegregált környezetben élő hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásához, fejlesztéséhez hozzájáruljanak”

– mesélt a jelenlévőknek a támogatás felhasználásáról Haraszti István az alapítvány titkára. A tornát Görgey András a dm ügyvezetője és Kanyó Roland a dm marketing és PR vezetője nyitották meg, akik maguk is játszottak a focitornán dm-es színekben.

„Örömmel látjuk, hogy az évről évre visszatérő csapatok mellett minden évben újabb üzleti partnereink állnak kezdeményezésünk mellé, és mérkőznek meg a kupáért. Az elmúlt évek alatt már több mint harminc partnerünk érezte úgy, hogy azonosulni tud a támogatott célunkkal, és pályára lép a dm Jótékonysági Focitornán”

– emlékezett vissza Kanyó Roland.

 Fotó: dm

A mérkőzések mellett változatos gyerekprogramokkal szórakoztatta a drogéria a legkisebb szurkolókat, de természetesen a felnőtt látogatókra is gondoltak. Őket a dm szépségbusza és a Nicoflex és a Maratonman masszőrei várták. Az Anyaoltalmazó Alapítvány munkatársai anyák napi kézműves foglalkozásokkal és ügyességi játékokkal adtak ízelítőt azokból a készségfejlesztő foglalkozásokból, amire a vállalatok által nyújtott támogatást fordítják majd. A pályákon 16 csapat mérkőzött meg egymással, a dm-et idén is három csapat képviselte a tornán. A tornát a címvédő Nestlé Hungária Kft. csapata nyerte, a döntőt a dm Raktár csapatával vívták, akik három év után ismét hazavihették az ezüstkupát. A dobogó harmadik fokára a tornának helyszínt adó törökbálinti ARËNA csapata állhatott fel.Videó is készült az eseményről, pillantson bele!

Egyébként ha úgy érzi, hogy személyi jövedelemadója 1%-ával (vagy egyéb adománnyal) ön is segítené az Anyaoltalmazó Alapítványt, itt találja a részleteket, hogy hogyan teheti ezt meg.

(Kiemelt kép: dm)