A péniszfotók mögötti rejtély nyomába eredt egy újságírónő

Egy Angliában élő újságírónő egy szexuális zaklatásról készülő dokumentumfilm keretében többek között arra is kereste a választ, hogy miért tartják jó ötletnek a dick pick (péniszfotó) küldését a férfiak.

2022. december 18., 20:02

Szerző:

Ellie Flynn Angliában élő riporter többek között a dick picket, azaz péniszfotót küldő emberek motivációira próbált rájönni, amikor a Channel4 csatornán nemrég megjelent Szexuális Zaklatás - Az igazság című dokumentumfilmet készítette. 

Flynn a 18 éves kori fotóit felhasználva kamuprofilokkal regisztrált különböző randiappokra. Rengeteg dick picket kapott, annak ellenére, hogy csak néhány mondatot váltott a képeket küldő férfiakkal. Némelyiküknek még válaszra sem volt szüksége ahhoz, hogy bevesse ezt a csábítási taktikát. Az újságírónő a fotók megérkezése után felhívta ezeket az embereket, hogy kiderítse, miért küldték a képet – a válaszok azonban még a képeknél is kiábrándítóbbnak bizonyultak:

  • „Valakinek egy ajándék lenne.”
  • „Nem csak neked küldtem el, hanem mindenkinek.”
  • „Azt hittem, játszol velem.” 
  • „Oké, felejtsük el. Váltsunk témát.”

A metro.co.uk értesülései szerint egy márciusban benyújtott jogszabály értelmében a jövőben bűncselekménynek minősül az ilyen kéretlen fényképek küldése az Egyesült királyságban. 

 (Kiemelt képünk: Az okostelefonos alkalmazások illusztrációja. Párizs, 2020. október.
Smartphone-alkalmazások. TINDER. A tapló egy közösségi hálózatépítő alkalmazás, amely Android és iOS rendszereken, valamint webböngészőn fut. Fotó: Riccardo Milani / Hans Lucas Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas az AFP-n keresztül)