3 fantasztikus szendvicskrém, amit könnyű összedobni és élménnyé teszi a reggelit
A legfinomabb szendvicskrém csupa olyan hozzávalóból készül, amit önmagában is imádunk. Mutatunk három egyszerű receptet, ami pirítóshoz vagy friss zöldségek mellé mártogatósként is kiváló.
A szendvicskrémek változatossága méltatlanul alul teljesít az élelmiszerboltok kínálatában. Nem csoda hát, ha a megszokott natúr, magyaros vagy metélőhagymás vajkrém helyett valami újdonságra fáj a fogunk, amit ráadásul könnyű elkészíteni. A házi szendvicskrémek előnye, hogy frissek, olcsón elkészíthetők és nem tartalmaznak mesterséges összetevőket. Ráadásul ha egyszerre nagyobb adagot készítünk, a maradékot kis dobozokban lefagyaszthatjuk.
A legfinomabb szendvicskrém titka, hogy csupa olyan alapanyagot használunk hozzá, melyeket külön is szeretünk. Friss kiflivel, pirítóssal vagy mártogatósként zellerszárral, hosszúra vágott répával igazi gasztronómiai élménnyé varázsolhatjuk vele a reggelit vagy a vacsorát.
Majonézes tonhalkrém
Hozzávalók:
- egy doboz tonhalkonzerv
- egy vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- majonéz
- egy kis pohár joghurt
- kevés citromlé
- só
- bors
A legegyszerűbb módszer, ha egy aprítógépbe öntjük a tonhalat (az olajat előbb öntsük le róla), ráteszünk egy fél fej vöröshagymát, néhány szál petrezselymet és a joghurtot. Ezeket felaprítjuk a gépben, majd ízlés szerint sót, borsot, kevés citromlevet és 2-3 kanál majonézt keverünk hozzá. Ha kész, tálalásig a hűtőbe tesszük.
Lilahagymás tojáskrém
Hozzávalók:
- 4 db főtt tojás
- 2 kanál tejföl
- 2 kanál majonéz
- 1 kanál mustár
- 1 kis fej lilahagyma
- só
- bors
- snidling
A tojásokat keményre főzzük, felszeleteljük, majd egy villa segítségével apróra törjük. A lilahagymát apróra vágjuk, összekeverjük tejföllel, majonézzel, mustárral. Belekeverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Paradicsomos fetakrém
Hozzávalók:
- 200 g feta sajt
- 2 darab paradicsom
- 3 kanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- bors
- friss bazsalikom
A feta sajtot összenyomkodjuk egy villával, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Ha szeretjük és találunk a boltban, akkor szárított paradicsomot is használhatunk, úgy még erőteljesebb lesz a hatás. Az olívaolajjal és az oregánóval együtt krémesre mixeljük őket, ehhez használhatunk botmixert is vagy aprítót. Hozzáadjuk a sót és a borsot ízlés szerint, majd a finomra vágott bazsalikomot és jól összekeverjük. Kenyérre kenve kínáljuk vagy zöldségekhez mártogatósként.
(Kép forrása: Pinterest)