3 fantasztikus szendvicskrém, amit könnyű összedobni és élménnyé teszi a reggelit

A legfinomabb szendvicskrém csupa olyan hozzávalóból készül, amit önmagában is imádunk. Mutatunk három egyszerű receptet, ami pirítóshoz vagy friss zöldségek mellé mártogatósként is kiváló.

2024. február 22., 18:37

Szerző:

A szendvicskrémek változatossága méltatlanul alul teljesít az élelmiszerboltok kínálatában. Nem csoda hát, ha a megszokott natúr, magyaros vagy metélőhagymás vajkrém helyett valami újdonságra fáj a fogunk, amit ráadásul könnyű elkészíteni. A házi szendvicskrémek előnye, hogy frissek, olcsón elkészíthetők és nem tartalmaznak mesterséges összetevőket. Ráadásul ha egyszerre nagyobb adagot készítünk, a maradékot kis dobozokban lefagyaszthatjuk.

A legfinomabb szendvicskrém titka, hogy csupa olyan alapanyagot használunk hozzá, melyeket külön is szeretünk. Friss kiflivel, pirítóssal vagy mártogatósként zellerszárral, hosszúra vágott répával igazi gasztronómiai élménnyé varázsolhatjuk vele a reggelit vagy a vacsorát.

Majonézes tonhalkrém

Hozzávalók: 

  • egy doboz tonhalkonzerv
  • egy vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • majonéz
  • egy kis pohár joghurt
  • kevés citromlé
  • bors

A legegyszerűbb módszer, ha egy aprítógépbe öntjük a tonhalat (az olajat előbb öntsük le róla), ráteszünk egy fél fej vöröshagymát, néhány szál petrezselymet és a joghurtot. Ezeket felaprítjuk a gépben, majd ízlés szerint sót, borsot, kevés citromlevet és 2-3 kanál majonézt keverünk hozzá. Ha kész, tálalásig a hűtőbe tesszük. 

Lilahagymás tojáskrém

Hozzávalók:

  • 4 db főtt tojás
  • 2 kanál tejföl
  • 2 kanál majonéz
  • 1 kanál mustár
  • 1 kis fej lilahagyma
  • bors
  • snidling


A tojásokat keményre főzzük, felszeleteljük, majd egy villa segítségével apróra törjük. A lilahagymát apróra vágjuk, összekeverjük tejföllel, majonézzel, mustárral. Belekeverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Paradicsomos fetakrém

Hozzávalók: 

  • 200 g feta sajt
  • 2 darab paradicsom
  • 3 kanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • friss bazsalikom

A feta sajtot összenyomkodjuk egy villával, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Ha szeretjük és találunk a boltban, akkor szárított paradicsomot is használhatunk, úgy még erőteljesebb lesz a hatás. Az olívaolajjal és az oregánóval együtt krémesre mixeljük őket, ehhez használhatunk botmixert is vagy aprítót. Hozzáadjuk a sót és a borsot ízlés szerint, majd a finomra vágott bazsalikomot és jól összekeverjük. Kenyérre kenve kínáljuk vagy zöldségekhez mártogatósként.

(Kép forrása: Pinterest)

A galuska a magyar konyha egyik legfontosabb körete, amit levesbetétként és önálló ételként is fogyasztanak. Sokan mégis keverik a nokedlivel és csipetkével. Lássuk a különbséget, és a tökéletes galuska receptjét!