Váratlan bejelentés: ennyi volt, búcsúzik a hagyományos Sport szelet

Szomorú hírt közölt a Sport szeletről a gyártó. 

2024. augusztus 3., 16:05

Szerző:

A Sport szelet gyártója a Facebookon közölte, nemsokára búcsúzni kell az ikonikussá vált magyar édességtől.

Nem gyártják többet

Legalábbis az ezüstfóliás kis Sport szelet a jövőben már nem lesz elérhető a boltok polcain. A közösségi oldalon közzétett videó tanúsága szerint ugyanis megszűnik a legendás édesség ezen formájának gyártása. Azonban öröm az ürömben, hogy néhány utolsó szeletet hírességek dedikáltak, amiket nemsokára néhány szerencsés meg is nyerhet. A finomságokat azok között sorsolják majd ki, aki megosztják a Sport szelettel kapcsolatos valamilyen emléküket. 

Ez az oka

A kommenszekcióban egyébként arról is beszélt a gyártó, miért hozták meg ezt a nehéz döntést. Mint írják, a csokoládés szelet alumínium csomagolásban volt kapható, ez pedig se nem monder, se nem fenntarható. 

A Mondelez világszerte arra törekszik, hogy termékei csomagolóanyagai a körforgásos gazdaságnak megfelelően újrahasznosíthatók legyenek, és hogy a termékek csomagolása minél kevésbé terhelje a környezetet. Jelentős lépéseket tesz a Mondelez a csomagolási anyagok környezetbaráttá tétele érdekében. Számos kezdeményezést indított a snackgyártó ennek érdekében: ezek közé tartozik az anyagfelhasználás csökkentése, az újrahasznosított anyagok arányának növelése és a könnyen újrahasznosítható anyagok fejlesztése 

– olvasható a hozzászólásban. Persze a többi Sport szelet termék továbbra is kapható lesz, ettől függetlenül a búcsú mégiscsak egy kicsit fájdalmas, hiszen sokaknak a gyerekkorát idézte fel. 

Falusi Mariann is búcsúzik 

Az emblematikussá vált édesség sok híresség kedvence is, köztük Falusi Marianné is, aki a Sport szelet közösség oldalán nosztalgiázott egy kicsit. 

A Sport szeletet mindannyian szeretjük, és az én generációm gyerekkora. Emlékszem, hogy mennyire szerettük a rumos ízét, meg azt, hogy játszani lehetett az ezüst papírral (..) Én a sportszelettel öregedtem meg

– mondta. 

Szujó Zoltánnak is nagy kedvence volt 

A Sport szeletet Szujó Zoltán is nagyon szerette, ő így fogalmazott a legendás édesség kapcsán:

A szavam járása az, hogy 'Jövök egy Sport szelettel'. Ha nagyon hálás vagyok valakinek, ha valamit nagyon megszeretnék köszönni, akkor azt mondom, hogy 'Jövök egy Sport szelettel' 

– magyarázta a műsorvezető. 

Gundel-Takács Gábor is szerette 

Minden ember életében vannak fontos élmények, emlékek, amiket egy tárgyhoz, egy ízhez, egy színhez kötődnek. Én mindig szerettem a sportot. Mindig szerettem a csokit, pláne a rumos csokit. Hogyha valamit jól csináltam, akkor jutalomból Sport szeletet kértem

– árulta el Gundel-Takács Gábor. 

(Kiemelt képünk forrása: YouTube videorészlet)

Bél-kő fehér mészkősivataga olyan, mintha az ember a Csillagok háborújának Tatooine nevű bolygóján járna. A helyi űrkikötő a Vörösbarát söröző, ahol bitang erős a kávé és a Szomjas Csuka, ahol a túra végén a Lak-völgyi-tó partján akár meg is vacsorázhatunk. Az egyedülálló túra közben elmerülhetünk a történelemben és a természetben is, tartsanak velünk!

2024. augusztus 28., 10:14

Bár tegnap záporok, zivatarok söpörtek végig az országon, hazánk háromnegyedét súlyos vagy nagyfokú aszály sújtja, amely a hazai folyók mellett a nagytavakat is megviseli. Extrém magas hőmérsékletű a Balaton és a Velencei-tó, míg a vízszintjük kritikusan alacsony.