Újraválasztották Lázár Jánost

2012. szeptember 3., 11:42

Új test, régi lélek. Nagyjából ennyivel foglalható össze a hódmezővásárhelyi lázárutódlási kérdés. A város polgármesterét Almási Istvánnak hívják, de ez többé kevésbé teljesen lényegtelen. Ennyi erővel lehetne Jóska Pista Béla is, ha Lázár egykori alattvalójáról volna szó, és a hűségesküig elkötelezett híve lenne - nem, nem a Fidesznek - Lázár Jánosnak.

A számszerű eredmény azért beszédes:

33%-os részvétel mellett:

Almási István - Fidesz: 52,31% ; Kis Andrea - MSZP: 22,72% ; Kovács Sándor - Jobbik: 14,01% ; Nagy László - független: 10,95%.

A Rapcsák András utcával, jól fejlett Lázár kultusszal megáldott és milliárdokkal kitömött fideszes mintavárosban két év alatt 14%-ot bukott a Fidesz, - Lázár az önkormányzatin 66%-ot kapott - és - micsoda véletlen - 14%-ot erősödött az MSZP. ( Kis Andrea 2010-ben 8%-al az utolsó helyen zárt) Pedig a véletlenre nem volt bízva semmi. Szombaton ingyen pia a Kossuth téren, kulturális városnegyed átadó, egész napos dínom dánom, koncertek és a mámoros fekvehányás lehetősége hajnalig mind adott volt. Az Origó kampánykukkoló körútján pedig jókor előre bemutatták ország világnak ezek ketten, hogy nyugi gyerekek, csak a test változik, a bólogató fejet mozgató kéz marad.

Mondanám, hogy kutyakomédia a kutyás bolt előtt, de van abban valami - nem röhejes, pfff - megható, ahogy a rajongott de magasabb posztba elszólított félisten becangázik a tömegbe, egy másodperc alatt szétosztja az árokkaparási feladatokat, és emígyen kommentálja: "István megígéri, hogy megcsinálja, én pedig nyomást gyakorolok rá, hogy meglegyen". A deklarált kiabohóc addig elugrott a mikrofon elől, nehogy láb alatt legyen, Lázár pedig elégedetten konstatálja, hogy neki ettől bizony feláll. Éljen az altesti egészség, úgyis "növelni kéne a gyerekszámot, én a magam részéről már ma este gondoskodni fogok erről" - mondja Vásárhely Duzzadó Makkja, mi pedig a szükségesnél eggyel több információ birtokában mi mást tehetnénk? Kitartó altesti vérbőséget, számtalan gyermekáldást és sokasodó svájci bankszámlákat kívánunk a Lázár családnak.

Azért a magabiztosság álarca mögött csak bujkált a kétség Lázárban és a vásárhelyi Fideszben. Mi lesz, ha a kis performansz és a szombati banzáj sem lesz elég meggyőző? Mi lesz, ha a baltáskormány hülyesége rányomja bélyegét a választásra, és a népnek nem lesz egyértelmű: a kánaán csakafidesz és semmi más? Nosza nekiültek és legott írásba adatták Almásival a hűségesküt, amit hogy, hogynem - egyes állítások szerint - vasárnap reggel találtak postaládákban Vásárhelyen: (olvasható méretért katt)

Miután tudomásom szerint hivatalos bejelentés kampánycsendsértésről nem érkezett, én pedig innen ellenőrizni nem tudom, hogy ez bizisten vasárnap volt, mondjuk inkább, hogy csak kimaradt a menetrend szerinti leveleket kézbesítő békegalamb járat, mert Bakuból hazafelé Örményország fölött lelőtték és megették, a pótlás meg csúszott egy kicsit.

De a hűségeskü szövege azért cuki: az elmútnyócév bélyegét 50 milliárdos állami támogatással lesuvickolták az elmúltkétév alatt, csuhaj, és, hogy ez továbbra is így maradjon, arra Lázár János tekintetes úr személye a garancia. Éppen rá lehetett volna írni, hogy az 50 potya milliárd ellenére Vásárhely a legeladósodottabb megyei jogú város, de minek piszmogni holmi valósággal? Sokkal fontosabb ezekben a vészterhes, baltás gyilkosos időkben, hogy a kedves nép ha másért nem, legalább a garanciaszemély miatt legyen már kedves elballagni a szavazófülkéig.

A bevetett minden és a garantált változatlanság mellett a választásra jogosultak 33 százalékának picivel több, mint fele húzta a kívánt rubrikába az egymást keresztező vonalakat. Ha Itt Nem Nyerünk Akkor Sehol városban sem tudjátok hozni

a legutóbbi, teljes népességre mért közvéleménykutatás adatát (18%), akkor talán ideje lenne észrevenni, hogy azok sem bíznak bennetek, akik eddig megtették valamilyen általunk ismeretlen okból. Márpedig, ha a mintavárosokban is ilyen eredményt hoztok, akkor lesz miért aggódni 2014-ben is. Varánusz: Újraválasztották Lázár Jánost