SONY MDR-1ADAC – Újabb mestermunka – „aranyáron”

Minőségi hangzás, könnyű súly, kényelmes kialakítás, és természetesen remek külső. Ezekkel a prioritásokkal tudnám pár szóban összefoglalni, hogy mit nyújt a Sony legújabb fejhallgatója, az MDR-1ADAC. De a külsőségek mellett van itt még megjegyzendő dolog, úgyhogy essünk is neki a boncolgatásnak. Miből áll a Sony új kiegészítője?

2015. december 9., 08:51

A műanyag borítása szilárd, a csatlakozási pontok könnyedén elérhetők, köszönhetően a kialakításnak. A mellékelt 3,5 milis bemeneti kábel, hasonlóképpen a fejhallgató külső borításához, elég kemény kialakítású. Kisebb, és vékonyabb, mint az eddig megszokottak, viszont könnyen meglehet barátkozni vele. Ugyan elsőre visszalépésként tekintettem erre a változásra, viszont így sokkalta hosszabb élettartamot kölcsönöztek az amúgy sérülékeny kábelnek.

Egy pont az MDR-nek

A teljes műanyag borításnak köszönhetően egy igazán könnyű (nagyjából 300 gramm) eszközzel van dolgunk. A rajta elhelyezkedő párnák kialakítása amolyan vákumos érzést ad a zenekedvelőknek fejre helyezéskor. A kényelemre ezúttal sem lehet panasz, az MDR-1RBT-vel összehasonlítva pedig még a zajt is sokkal jobban, hatékonyabban szűri. Küllem szempontjából a Sony új fejhallgatója sokat lépett előre a stílus, design és a kényelem terén.

Amit pedig mindig elő hozok, mikor egy kiegészítőről, vagy éppen telefonról/táblagépről írok, az az elegancia, ami jelen esetben is visszaköszön. Az MDR-1ADAC remekül mutat, a hangzása pedig szintén hozza a megszokott színvonalat. Nézzük is meg, hogy mivel kápráztat el minket újfent a gyártó.

Let’s Walk(Man)

Ugyebár az nem is lehet kérdés, hogy az MDR-1ADAC a leginkább a Sony NWZ-A15-ös Walkman készülékéhez passzol. A szerény kompatibilitás alap elemei között található a kis zenelejátszó, amivel együtt remekül mutat a fejhallgató. Az ügyesen kontrollált magas hangok, az „édeskés” énekhang és a szórakoztató basszus, mind a Sony „aláírását” jelképezik, ami ezúttal sem hagy kívánni valót maga után.

A vásárlók kibontva a dobozt a következőkkel találkozhatnak: 1 db hordozótáska, 1,2 méteres Lightning csatlakozókábel, Digitális Walkman kábel (szintén 1,2 méteres), Digitális Xperia kábel, és egy USB kábel. Ezek együttesen képesek kihasználni a ketyere minden funkcióját, amivel csupán egyetlen probléma van. A megemlített Walkman, és Xperia eszközökön kívül csupán az iPhone-ok támogatottak, így mással csupán akkor tudjuk használni, ha lemondunk a beépített erősítő szolgáltatásairól.

A beépített S-Master HX digitális erősítő pedig konvertálás nélkül képes leadni az audio jeleket a hangszóróinkba, így még a legminimálisabb torzulás is ki van zárva az MDR-1ADAC-al. A hangszóróban apró rések kaptak helyet, amik érezhetően kiemelik a mélyhangzást, erre pedig csak rásegít az alumínium bevonatú LCP membrán.

Az írás folytatásáért kattintson ide.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.