Parkokat, vízi játszótereket építenek a bécsi városrészben, amely Lázár János szerint élhetetlen lett a migránsok miatt

2019. augusztus 8., 14:33

Szerző:

Se olajra, se földgázra nem lesz szükség abban az évi 8000 új építésű önkormányzati lakásb, amelyek Bécs újonnan kialakított klímavédelmi területein fog felépülni a következő években – derül ki a turizmus.com cikkéből. A globális felmelegedés mérséklésére ezekben az épületekben hűtésre, fűtésre és meleg víz előállítására megújuló energiaforrásokat használnak majd mint például a napenergia vagy a biomassza. Bécs külvárosában már működik egy ilyen lakóépület, ahol

a fűtéshez és a klimatizáláshoz geotermikus energiát használnak, a hőszivattyút pedig szélenergia működteti.

Az osztrák főváros 2020 közepéig számos ilyen területet alakít ki a kerületekben, ahol a jövőt a megújuló környezetbarát energiahordozók jelentik és a környezet adta adottságok kerülnek előtérbe. 

Bécs elkészíttette a város hőtérképét is, hogy megtudja, hol vannak a legforróbb területek, hol található a legkevesebb zöldterület, és hol él a gyermekek és idősek többsége. A kánikulai napok ugyanis őket viselik meg a legjobban.

Kiderült, hogy a város legforróbb területei  Ottakringben, a Landstraßén és Margaretenben és a Lázár János által is bemutatott, a migránsok által oly pusztított Favoritenben vannak. – Most már pontosan tudjuk, hogy hol kell cselekednünk. Egyrészt gyors, rövidtávú intézkedéseket tehetünk, másrészt ügyelünk arra, hogy a hosszútávú projektek során fákat ültessünk, padokat állítsunk fel a pihenéshez és a beszélgetéshez, zöldterületeket létesítsünk és vízi játszótereket alakítsunk ki – nyilatkozta Birgit Hebein, Bécs főpolgármester-helyettese

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.