Ingyen okosítja fel minden előfizető tévéjét a UPC

A UPC digitális tévé előfizetői mától online tartalmakhoz is kényelmesen hozzáférhetnek, egyebek közt YouTube-videókat és a neten tárolt fényképeket vagy híreket is nézhetnek a tévéképernyőjükön ingyenesen és akár netelőfizetés nélkül is.

2014. május 21., 06:58

A UPC TV Apps néven elindított, itthon kifejlesztett új szolgáltatás okostévé-képességekkel ruház fel minden, a UPC-mediaboxhoz csatlakoztatott tévékészüléket. Ehhez nincs szükség a régi készülékek cseréjére, sem újak beszerezésére, vezetékeket sem kell csatlakoztatni, és új előfizetés sem szükséges, csak az „interactive” gombot kell megnyomni a UPC távirányítón – adta hírül a HVG.hu.

A szolgáltatás már induláskor több mint húsz beépített applikációt biztosít, tematikus csoportosításban. Ezeket a távirányítóval kiválasztva hozzá lehet férni a YouTube videóihoz, az interneten tárolt (Picasa, Flickr) fényképeinkhez, az Origo, a CNN, a Euronews és a Wall Street Journal híreihez, játékokhoz, időjárás-jelentéshez, a Wikipedia információihoz, Google-naptárunkhoz, a Google-térképhez, elsősegély-alkalmazáshoz és egy sor mozgó hangulatképhez. Az alkalmazások és az így elérhető internetes tartalmak köre a cég ígérete szerint folyamatosan bővül majd.

A szolgáltató a következő lépésként év végéig a kábelhálózatával elérhető mind a másfél millió háztartásban elérhetővé teszi a tévés internetkapcsolatot a digitális tévészolgáltatás minden előfizetőjének, a UPC vevőkészülék típusától függetlenül.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.