Fél perc alatt feltölthető a telefon egy új találmánnyal

Fél perc alatt feltölthető okostelefon-akkumulátort mutatott be a StoreDot nevű izraeli cég. A nanokristályokkal működő találmányt a Microsoft egy tel-avivi fejlesztői konferenciáján mutatták be.

2014. április 8., 19:24

A lemerült Samsung S4 okostelefon a demonstráción 26 másodperc alatt töltődött fel teljesen. Az akkumulátor egyelőre prototípus, és a társaság előrejelzései szerint három év kell még ahhoz, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön – tudósított a BBC hírportálja.

A bemutatón a cigarettásdoboz-méretű készüléket az okostelefon hátoldalára erősítették. Dorn Myersdorf, a cég alapítója úgy véli, hogy egy év alatt integrálni tudják az alkatrészt a telefonba. A találmány jelenleg csak a Samsung S4-gyel működik.

Az organikus elem olyan nanokristályokat használ, melyeket a Tel-avivi Egyetem Alzheimer-kórt kutató tudósai azonosítottak tíz évvel ezelőtt. A fejlesztők a technológiát memóriachipekben is felhasználták, amelyek így háromszor olyan gyorsan dolgoztak, mint a hagyományos flash memória. A képernyők kadmiumának méregmentes alternatíváját is kínálja az új technológia – írja az MTI.

Myersdorf szerint az akkumulátort 30-40 százalékkal drágábban lehet majd gyártani, mint a hagyományosat, a kész termék pedig körülbelül kétszer annyiba fog kerülni, mint a forgalomban lévők.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.