Több millió Facebook-fiókot törtek fel pénzéhes adathalászok

Több millió Facebook-felhasználó bejelentkezési adatait szerezték meg adathalászok, akik aztán több millió dollárra tehettek szert az átverésből.

2022. június 9., 12:48

Szerző:

Az amerikai PIXM kiberbiztonsági cég szakemberei figyeltek fel arra az adathalász akcióra, amelynek keretében több millió Facebook-fiókot törhettek fel – írja a 24.hu. A kiberbűnözők a Facebookon és a Messengeren keresztül igyekezték rávenni a felhasználókat belépési adataik megadására.

A kiberbiztonsági vállalat szerint az adathalászok 2022 tavaszán voltak a legaktívabbak, de már 2021 szeptembere óta folytathatták a támadást.

A támadók a feltört fiókokról küldött hamis üzenetekkel további felhasználókat vertek át, akiknek olyan hirdetéseket küldtek, amelyekből később pénzt szereztek az elkövetők. A becslések szerint több millió dollárnyi profitra tehettek szert a támadók az átverésből.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto via AFP)

 

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin messzire felúszott a folyón, és a megmentésére tett kísérletek ellenére elpusztult.

Afrikai kutatók visszatértek a régi módszerhez: kikísérletezték a káros anyagok nélküli pisitrágyát, ami harmincszoros termésnövekedét hozott. Bármennyire idegenkedünk is tőle, a vizelet műtrágyaként való hasznosítása kézenfekvő és hasznos, mert tele van jó tápanyagokkal, amelyek elősegítik a növények növekedését.