Ez jön ki abból, ha a NASA és a Google összeáll

Hamarosan Föld körüli pályán is bizonyíthat a Google kísérleti okostelefonja.

2014. július 12., 18:21

A következő generációs, 3D-érzékelős technológiával felruházott Google-okostelefonok lesznek az agyai és a szemei a Nemzetközi Űrállomás belsejében szolgáló lebegő, gömb alakú robotoknak – adta hírül a HVG.hu.

A NASA tervei szerint ezek az okostelefononk javítják majd a SPHERE (Synchronised Position Hold, Engage, Reorient, Experimental Satellites) nevű szerkezetek képességeit, így átvehetnek majd bizonyos feladatokat az űrhajósoktól, továbbá képesek lesznek kockázatos munkákat is elvégezni az űrhajón kívül.

Az okostelefonok, amelyek a Google Project Tango elnevezésű, kiterjesztett valóság (AR) kezdeményezés termékei, július 11-én kerülnek fel az űrbe.

A robotgömbök már 2006 óta teljesítenek szolgálatot az űrállomáson, azonban korábban meglehetősen kezdetleges képességeik voltak.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.