Emberi DNS-t találtak a hot dogban

Egyes hot dogokból emberi DNS-t lehet kimutatni, a vegetáriánus hot dogok 10 százaléka pedig húst tartalmaz – ez derül ki egy élelmiszer-biztonsági szervezetnek az Egyesült Államokban készített felméréséből.

2016. január 27., 06:08

A Clear Labs nevű, élelmiszerstandardokkal foglalkozó szervezet vizsgálata során 345 hotdog-mintát vizsgáltak, emellett több tucat kolbász- és virslimárkát. Az ellenőrzések során a vizsgált minták több mint 14 százalékánál találtak valami problémát.

A vizsgálat megállapításai szerint a húskészítményekben található emberi DNS főként az előállító üzemben dolgozó munkások hajából, bőréből és körméből származik. A vizsgált minták 2 százalékában lehetett kimutatni emberi DNS-t – ezeknek kétharmadát vegetáriánus hot dogként hirdették.

(

Clearfood.com)

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.