Első világháborús családi emlékeket keresnek

A XX. Század Intézet az első világháborúval kapcsolatos fényképek, képeslapok, naplók, valamint személyes történetek, visszaemlékezések gyűjtésébe kezd.

2013. augusztus 26., 19:45

Az intézet MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy 2014-ben lesz az első világháború kitörésének századik évfordulója. A tudományos intézet ennek alkalmából várja azok jelentkezését, akiknek a háborúval kapcsolatosan bármilyen fotóanyag, képeslap, napló, illetve személyes történet, életút, anekdota, visszaemlékezés áll a rendelkezésére.

Kiemelték: a képek és a családtörténeti emlékek összegyűjtésének az a célja, hogy bemutassa az első világháborúnak azt az arcát, amely befolyással volt nemcsak az akkori magyar családok mindennapi életére, de az utókorra is.

A dokumentumokat a XX. Század Intézet címére (1122 Budapest, Határőr út 35.) és a felhivas@elsovilaghaboru.com email címre lehet elküldeni.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.