Az orvosok megdöbbentek: kivették a kétgyermekes családapa méhét

A meglepett sebészek eltávolították egy kétgyermekes indiai családapa női belső ivarszerveit: a méhét, a petefészkeit és a petevezetékeit.

2011. augusztus 4., 16:54

A műtétet egy Bhopal közelében működő kórházban tartották, miután Ryalu, a kétgyermekes földműves súlyos alhasi panaszokkal jelentkezett náluk. Az orvosok eleinte közönséges sérvre gyanakodtak, a női nemi szervek meglepetésként érték őket, amikor felnyitották a beteg alhasát - írja a

harmonet.hu.

Dr Pramod Kumar Shrivastava, a műtétet végző sebész azt mondja, a betegnek férfi külső nemi szervei vannak, a mezei munka miatt kifejezetten fitt volt és normális életet élt. Korábban nem voltak panaszai, a hormonjai és szexuális tevékenysége alapján teljes értékű férfi volt.

Sérv esetében általában a belek türemkednek ki a sérven, itt azonban női nemi szerveket találtak. A sebészek a méhet és a petefészkeket eltávolították, a sérvet megszüntették. Eltávolították azt a kifejletlen szövetet is, amiből az orvosok szerint a vagina alakulhatott volna ki. A beteget sokkolta a hír, most a kórházban lábadozik.

Arra ébredt reggel, hogy korlátozta a profilját a Facebook, törölték a bejegyzését vagy hozzászólását a közösségi médiában? Nem tudja, miben vétett, mert az illetékes szolgáltató nem indokolta a döntését? Augusztus óta ilyen esetben egy peren kívüli vitarendezésre létrehozott, szakmailag független testülethez, az Online Platform Vitarendező Tanácshoz (OPVT) lehet fordulni.