Végleges a válás: Melinda Gates így a világ 2. leggazadagabb nője lett

Az exfeleség megtartja férje vezetéknevét. És vagyona egy részét.

2021. augusztus 4., 09:55

Szerző:

Hétfőn hagyta jóvá a bíróság Bill és Melinda Gates válását, írja a CNN. A pár két tagja 1987-ben ismerkedett meg egymással a Microsoftnál, 1994-ben házasodtak össze, majd Bill Gates a világ leggazdagabb férfijává vált. Amint azt a 168 óra is megírta, májusban jelentették be, hogy válnak.

A bíróság most jóváhagyta az exférj és az exfeleség megállapodását, aminek a részletei alapvetően nem nyilvánosak, de néhány dolgot például lehet tudni. Egyrészt azt, hogy Melinda Gates megtartja majd férje vezetéknevét a saját leánykori neve mellett, azaz a teljes hivatalos neve Melinda French Gates marad. Az Instagramon is ezzel a névvel szerepel, az alábbi képen a gyerekeivel látható.

Szintén kiderül a házasság felbontásának nem titkosított adataiból, hogy a válás után egyik fél sem tart igényt tartásra a másiktól. A házaspár közös vagyona 152 milliárd dollár körül lehet, ez a felfoghatatlan összeg 45 600 milliárd, azaz 45 billió forint. Mivel a hírek szerint Gatesék nem kötöttek annak idején házassági szerződést, a jogszabályok alapján az valószínűsíthető, hogy közös vagyonukon fele-fele arányban fognak osztozni.

Amennyiben ez valóban így alakult, akkor, amint arról már májusban is spekulált a The Guardian, Melinda Gates a világ második leggazdagabb nőjévé vált Françoise Bettencourt Meyers után, aki a L'Oréal nevű kozmetikumcég tulajdonosa, és akinek 82 milliárd dollárból kell kigazdálkodnia a háztartása vezetését.

(Kiemelt kép: AFP)