5 kihagyhatatlan film a TV-ből péntek estére

Poénokkal teli, akcióval dúsított, és drámai filmek is megtalálhatóak a ma esti filmkínálatban.

2022. június 10., 16:00

Szerző:

A nyár eleji időjárás kiszámíthatatlan, hol bekényszerít minket a lakásba, hol hétágra süt a nap, de az biztos, ha egy kósza vihar miatt ma este is a TV elé kényszerülünk, nem fogunk unatkozni. Ugyanis olyan filmek társaságában üthetjük el az időt, mint A diktátor című vígjáték Sacha Baron Cohen-nel, vagy A hazafi című háborús történelmi film Mel Gibson és Heath Ledger főszereplésével.

Peppermint: A bosszú angyala

RTL Klub, 23:05 

Riley North élete fenekestül felfordul egy perc alatt, amikor támadás éri őt és családját. Férje és kislánya meghalnak, ő kómába esik, a támadókat pedig felmenti a korrupt bíróság. Amikor Riley magához tér, csak igazságot szeretne szolgáltatni, ezért igazi harcossá képezi ki magát és addig nem nyugszik, amíg az elkövetők meg nem kapják méltó büntetésüket. A magányos harcos azonban nincs könnyű helyzeten, ugyanis a hatóságok emberit is ki kell játszania, hogy elérje célját.

A lány és a farkas

Film+, 21:00 

Valerie-t egy gazdag sráchoz adnák feleségül szülei, viszont a lány egy szegény favágó fiúba szerelmes, ezért a fiatalok el akarnak szökni. Egy szörnyű dolog történik, ami mindent megváltoztat. A Daggerhorn falu melletti erdőben élő vérfarkas megöli Valerie nővérét. Étvágyát eddig sikerült kordában tartani, a lakók állatokat áldoztak a fenevadnak, de ennek vége. A falubeliek felbérelik híres vadászt, Salamon atyát, hogy szabadítsa meg őket a szörnytől.

Red

Mozi+, 18:50 

Négy egykori kiváló CIA ügynök most korábbi megbízójuk célpontjává válik. Mindent tudnak a szervezetről, azaz túl sokat is. Frank, Joe, Marvin és Victoria évekkel ezelőtt mind részt vettek egy akcióban, ami miatt most vadásznak rájuk, ezért minden tapasztalatukra és tudásukra szükség lesz, hogy túléljék az ellenük elkövetett merényleteket. Céljuk kideríteni, hogy mi az, ami miatt el akarják hallgattatni őket örökre.

A hazafi

Viasat Film, 23:20 

Benjamin Martin visszavonult háborús hősként, özvegy családapaként egyedül neveli hét gyermekét saját birtokukon. Azonban őket is eléri a függetlenségi háború, annál is inkább, mivel legnagyobb fia beáll katonának. Benjamin ellenzi nemcsak ezt, hanem a háborúskodást is, de amikor egyik fiát lelövik, a másikat pedig elfogják a vöröskabátosok, nem sokat gondolkodik beálljon-e harcolni a szabadságért.

A diktátor

Paramount, 20:20 

Aladeen admirális generális egy diktát2or, aki teljes elnyomásban tartja országát, miközben ő királyi módon élvezi az életet. Mindent elkövet, hogy megtarthassa egyeduralmát, szerinte ugyanis a demokrácia tönkretenné uralmát. Aladeent egy nap, amerikai látogatása alkalmával megfosztják hatalmától és valóra válik, amitől a legjobban rettegett. Ezután mindent elkövet, hogy megtudja, ki áll a puccs hátterében.

(Kiemelt kép: Shutterstock)