Tóth Gabi: Sokan szeretnék, ha eltűnnék, de nem fogok, sőt!

Kifejtette véleményét a körülötte kialakult helyzetről.

2021. szeptember 16., 12:11

Szerző:

Tóth Gabi körül hatalmasra dagadt a botrány az elmúlt hetekben, ami a Ferenc pápa vasárnapi miséje előtti koncerttel csúcsosodott ki. A Blikk úgy döntött, egy élő interjúban, a Facebookon ad lehetőséget az énekesnőnek arra, hogy elmondja álláspontját a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Az interjúban az énekesnő először arról beszélt, hogy a Megasztár és a későbbi műsorok hogyan terelték rossz irányba.

„Végig egy átmeneti állapotban gondolkodtam, hogy az egész itt történik, itt kapunk szép ruhákat, sminket, addig a turkálóból öltöztem Tapolcán. Nekem ez egy utazás volt, de azt gondoltam, ez a Megasztárban történik, majd itt is marad, én pedig visszatérek a saját zenei stílusomhoz, újra a népzenében utazom, némi plusz tapasztalattal. Fontos volt, hogy megismerjék az emberek a hangomat, lesznek menedzserek, akik ebben támogatnak. Hát, nem így történt”

– kezdte Tóth Gabi.

„Mind „kész termékek lettünk”, nekem jutott a vadóc rockerlány szerep, még ha nem is voltam vadóc rockerlány. És persze, voltak ott pótszülők, akiknek elsírhattuk a bánatunkat, hogy mondjuk „nem tudom, mikor fogok ezzel pénzt keresni, a szüleimet segíteni”, majd másnap ezek ott voltak a lapok címoldalán. Nem tudtam, hogy ez így működik”

– folytatta, majd emlékeztetett mindenkit arra, hogy még gyerek volt, amikor belecsöppent ebbe az egészbe.

Tóth Gabi arról is beszélt, hogyan élte meg azt a gyűlölethullámot, ami őt érte az elmúlt hetekben:

„Azt éreztem, hogy amit a posztjaim alá beírtak, hergelés. Volt már pár ilyen komment, amikor úgy döntöttem, letiltom őket. Úgy éreztem, a gúny tárgyává tesznek és hergelik ellenem az embereket. Alapból azt kell tisztába tenni, hogy mindenki a saját közösségének ad információt. Aki az én oldalamra jön, az rám kíváncsi. Nekem nem jut eszembe átmenni valakinek az oldalára... túl lehet ezen lépni. Ha gúnyt akarnak űzni belőlem, megtehetik a saját oldalukon. És bármilyen hihetetlen, vannak sokan, akik szeretnek. Ezek a kommentek, a hergelés, egyes cikkek megviseltek, hiszen emberből vagyok. (...) De lehet, hogy bizonyos embereknél bekapcsolok egy gombot, lehet, vannak, akiket egyszer egy hasonló hangszínű ember bántott... Mert miért támadnak? Mit csináltam...? Írtam egy dalt, olyan kézműves termékek szerepelnek benne, akiknek a készítőit szeretem és támogatom.”

Az énekesnő azt is elárulta, hogy nem egy fizetett imázsfilm az új klipje, csupán segíteni akart ezeknek az embereknek, hogy bemutathassák vállalkozásaikat:

„Pesthez közel találkoztam egy olyan közösséggel, mint amiben Tapolcán felnőttem. Ahol vannak olyanok, akik hosszú dinasztiákon keresztül őrzik a hagyományokat, családi vállalkozásaikat, legyen szó sajtkészítésről vagy bármi másról, és ezt nagyon becsülöm, ezért is adtam nekik felületet a klipben – mondta Tóth Gabi. Kicsit visszatértem oda, ahol 16 évesen abbahagytam, visszatért a népzene is. Én nem népzenésszé változtam, hanem használom azokat az elemeket, amiket otthonról hoztam.”

Sőt, elmondta, a Varga Judittal való fotózkodása sem politikai állásfoglalás!

„Annyit tudok hozzáfűzni, hogy más is odajöhetett fotózkodni. Az, hogy kinek mi a posztja, ki honnan jön, az eucharisztikus kongresszuson nem számít. Aki akar velem egy közös képet, azzal fotózkodom, pláne egy ilyen eseményen, ahova az emberek a reményért, imáért, szeretetért jöttek. Az eucharisztikus kongresszuson elfért egymás mellett jobb- és baloldali ember. Eszem ágában nem volt ezt a lehetőséget elhalasztani. Rögös volt az utam a szakmában és nem nagyon volt lehetőségem ilyen nagy eseményeken fellépni”

– magyarázta meg.

Az énekesnő végül arról is beszélt, hogy a rengeteg negatív kritika ellenére is ezt a zenei irányt szeretné folytantni a jövőben.

„Sokan szeretnék, ha eltűnnék, de nem fogok, sőt. Most fogok igazán elkezdeni azzal foglalkozni, amit mindig is akartam. Most jött össze az a közönség, amely igazán befogadó, és amelynek az üzenetet átadhatom”

– mondta, majd arra kérte az embereket, ne bántsák egymást, legyen mindenki elfogadó, és mutassanak jó példát ezzel a gyerekeknek.

„Az vesse rám az első követ, aki még nem hibázott és vétkezett!”

– zárta szavait Tóth Gabi.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Facebook-oldala)