Néhány nap alatt belehalt a kórházi fertőzésbe a népszerű sztárügyvéd, szívszorító sorokat írt a halála előtt

Hegedűs László 74 évet élt.

2024. július 26., 11:36

Szerző:

74 éves korában elhunyt dr. Hegedűs László sztárügyvéd. A népszerű szakember egy súlyos betegség miatt került kórházba, ám ott is elkaphatott valamiféle fertőzést, és erről még ő maga számolt be a közösségi oldalán. 

„Pár napos kórházi időtöltésben biztos kézzel gyógyítják azon betegségeket az orvosok, amellyel előtte nem is találkoztál. Pl. március 5. előtt még tudtam beszélni, járni, de most már nem, mert tüdőgyulladást kaptam az ott kapott vírustól, tovább egy gennyes gyulladást is, viszont ebből ki is lehet gyógyulni. Ja, hogy az alapfunkciók viszont nem működnek, az más kérdés!”

– írta alig egy héttel ezelőtt Hegedűs László.

A Blikk arról számolt be az üggyel kapcsolatban, hogy éves szinten több száz ilyen eset történik az ország egészségügyi intézményeiben, és a különböző kórházi fertőzésekről egyre több adat szivárog ki. A lap próbált annak utánajárni, hogy az érintett kórházban tudnak-e arról, hogy a sztárügyvéd esetleg fertőzést kaphatott, amely megtámadta a tüdejét, és emiatt rosszabbodhatott-e az állapota. Választ azonban nem kaptak. 

A népszerű ügyvédet gyászolja Zalatnay Sarolta is, akivel jó viszonyt ápoltak. 

„Nekem gyerekkori barátom volt, az édesapját is ismertem. Felnőttként nagyon sokat járt a koncertjeinkre, jó barát lett, aztán – sajnos – ügyvédként is igénybe kellett vennem a segítségét.  Jogász szakemberként, barátként minden követ megmozgatott az érdekemben. Sokszor jött hozzám, nem hagyta, hogy lelkileg összetörjek. Laci nagyon jó arc volt. Egy hónappal ezelőtt beszéltem vele telefonon, de betegségről szó nem volt – mondta el a művész, hozzátéve: azért is döbbent meg annyira, mert barátja temperamentumos volt egész életében, velük együtt pörgött, s abban az időben halhatatlannak hiszi magát az ember”

– mesélte a Blikknek Zalatnay Sarolta. 

Árpa Attilát szintén Hegedűs László védte, a színész megrendült az ügyvéd halálhíre miatt. 

„Kiváló ügyvéd, nagyon jó ember, sportember volt. Nagyon sajnálom, hogy nem volt lehetőségem tőle elbúcsúzni kellőképpen. Tudtam, hogy beteg, gyakorta telefonáltunk, mindig arról beszélt, hogy jobban van, utoljára is megemlítette, alig várja, hogy megigyunk együtt egy kávét. Hát sajnos, azt a kávét már máshol fogjuk közösen meginni”

– nyilatkozta Árpa Attila. 

(Kiemelt kép: Pixabay)