Szentesi Éva bejelentése arról, hogy harmadszor is tumort találtak nála: Semmi jót nem remélek

Szentesi Éva újságírónő már kétszer legyőzte a rákot. Legfrissebb blogbejegyzése arra utal, hogy harmadszor is tumort találtak nála.

2024. május 31., 12:14

Szerző:

Szentesi Éva írónő és újságírónő friss blogbejegyzésében tudatja a megrázó hírt, hogy újrakezdődött a küzdelme a rák ellen.

Szentesi Éva új blogbejegyzése megrázó olvasmány

Szentesi Évánál először 2013-ban találtak rosszindulatú daganatot: az írónő ekkor még csak 28 éves volt. Végigcsinálta a kemoterápiát, de később újra jelentkezett nála a rák, de másodszor is le tudta győzni.

A Facebook-oldalára is posztolta, hogy úgy néz ki, sajnos kezdődik a harmadik ciklus:

„Semmi jót nem remélek, és valahogy mindig túlélem.
Ennyi biztos, ebben még nem vallottam kudarcot.”

Az írónő egy blogbejegyzésben számol be a rá jellemző, sajátos és roppant érzékletes stílusban, hogy újra vizsgálatra kellett mennie. Mint kiderült, a veséjénél van gond, két centis daganatot találtak. Írásának ez is a címe: Két centi.

„Az ánizs ízű folyadéktól hányingerem lesz, de próbálok nem gondolni rá, egy piros borítójú könyvet olvasok, képtelen vagyok koncentrálni. Halkan szorongok és sugárzok ezen az elszeparált helyen, a szoba ablakán túl drabális csövek vezetik ki a sóhajokat az erődítményből.
Aztán behívnak, a melltartót is le kell venni, »ugye nincs máshol fém?« – kérdezik, és az összekapcsolt beleimre gondolok. [...] Az eredmény két nap múlva jön: van a csípőmben egy két centi nagyságú világító rész, amit ki kell vágni. A bal vese nem mutat életjelet, lehet azt is kiveszik, a két centis folt nyomja az artériát, ezért fáj, a vese alatti vezetéket pedig elzárta, emiatt az nem ürül. És világít: minden bizonnyal tumor.”

– hogy csak két rövid részletet idézzünk a blogbejegyzésből. Érdemes az egészet végigolvasni.

Az írónő tavaly év végén az RTL-nek nyilatkozott a betegségéről, illetve arról, hogy az édesanyját két évvel ezelőtt veszítette el. A betegségéhez való viszonyáról például ekként fogalmaz az alább megtekinthető videóban:

„Emlékszem, hogy feküdtem a kórházban, és azon gondolkoztam, lehet, hogy 30 évesen most vége lesz az életemnek. Ekkor kezdtem számba venni, hogy milyen gazdag életem is volt eddig, és ekkor rájöttem, hogy akkor ez nem is akkora tragédia. Másnap reggel nagyon könnyűnek éreztem magam.”

Szentesi Éva, amint arra az Index tavalyi cikke is felhívja a figyelmet, a könyveiben már első szám harmadik személyben írt az utóbbi időben a ráktól, ezzel is távolítva magától az élményt.

„Mára teljesen átalakult az életem, és egy teljesen más ember vagyok, mint aki eddig voltam”

– a mai blogbejegyzés újra egyes szám első személyben íródott.

Alább pedig egy másik videót is megtekinthet, amiben Szentesi Éva a méhnyakrákkal való küzdelméről beszél.

(Kiemelt kép: Szentesi Éva Instagramja)