Csonka András felháborodottan kommentelt Szente Vajknak: Inkább nem keresek jelzőket

Szente Vajk az Operettszínház botrányával kapcsolatosan posztolt, erre reagált Csonka András.

2023. október 14., 07:17

Szerző:

Szente Vajk és Szabó P. Szilveszter is pályázott az Operettszínház igazgatói posztjára, de a héten jött a hír Csák János kulturális és innovációs minisztertől, hogy Kiss B. Atilla került az intézmény élére. A történethez hozzátartozik, hogy az október eleji szavazáson az Operettszínház dolgozói közül 37% szavazott Szente Vajkra, 35% Szabó P. Szilvesztert választotta, de az ő pályázatát érvénytelenítették. Kiss B. Attila csak 28% bizalmát nyerte el, mégis ő lett az igazgató.

Ezek után Szente Vajk szűkszavú posztot tett ki az Instagramra. Mindössze ennyit írt:

„köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt.”

Erre válaszolt Csonka András, a következőket írva:

„úgy tűnik, még az sem elég, hogy melletted álltak a legtöbben. Inkább nem keresek jelzőket erre a folyamatra.”

Miközben Csonka András meglehetősen visszafogottan fogalmazott, amint arra a Blikk felhívja a figyelmet, Nagy Sándor sokkal kevésbé volt szófukar. A színész csütörtökön a Facebookra posztolt egy hosszabb kirohanást, a következőket írva:

„nem tisztem megítélni a Budapesti Operettszínház elmúlt öt évének eredményességét, ezt részben a számok és statisztikák kész tényként megmutatják (értem ezalatt pl. a nézőszám és az előadásszámok drasztikus csökkenését). Személyes, és közvetlen véleményüket pedig a színházat látogató (vagy már jó ideje nem látogató) kedves Nézők és az ott dolgozó tehetséges és ambiciózus Kollégák tudnák érdemben kifejteni... Egy dolgot viszont szeretnék elétek tárni: hogy mit veszített a Budapesti Operettszínház, annak Látogatói, az ott dolgozó általam nagyrabecsült Kollégák, sőt még sok-sok ezer külföldi színházszerető ember is azzal, hogy nem Szente Vajk kapta meg a színház vezetését a következő öt évre.”

Nagy Sándor hosszasan idézi, mennyit tehetett volna Szente Vajk az Operettszíházért, és a bejegyzését egy Hofi-idézettel zárja:

„az igazságból elveszett... az... i...”

Alább tudja elolvasni a teljes posztot.

(Kiemelt kép: Szente Vajk Instagramja)