Szebeni Istvánt megtámadták, 6 évnyi munkája veszett oda

Szebeni István a Mokkában mesélte el a történteket.

2022. július 1., 14:09

Szerző:

Szebeni István átment pénteken a Tényekből a Mokkába, hogy elmesélje, mi történt vele: hackertámadás érte 90 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát, és az oldalt azóta sem sikerült visszaszereznie.

Szebeni István a következőkre figyelmeztet annak kapcsán, hogy a kétfaktoros hitelesítés ellenére egyik pillanatról a másikra elvesztette a Facebookját:

„a Facebookkal való közlekedés ki meg be ebben az online térben – ez tényleg veszélyes. Nekem hat év munkám volt abban, hogy felépítsek egy ilyen követői oldalt 90 ezer követővel.”

A műsorvezető rögtön szólt a feletteseinek, amikor látta, hogy nem tud belépni többé a saját Facebookjába:

„gyerekek, hogy ha itt valami van, akkor azt nem én osztottam meg, hogy sétálgat két jávai törpemakákó az erdőben, mert az nem az én gondolataimat türközi.”

Szebeni István a mai napig nem tudja, hogy mi történt pontosan, miért tudták a hackerek feltörni a Facebookját, de két hétig próbálta visszaszerezni az oldalt, még egy céget is megbízott, hogy segítsenek neki, mégsem járt sikerrel. Sőt.

„Leellenőrizték a Facebooknál, el kell küldened a személyi igazolványodat, a jogosítványodat, videót kellett készítenem jobbról-balról, amit leokéztak, hogy én vagyok-e. Én vagyok. Majd oda lyukadtam ki, hogy a Facebooktól visszakaptam egy üzenetet, hogy nemhogy a követői oldalamat nem adták vissza, hanem még letiltották a sima Facebook-oldalamat is, a sima profilomat, hogy az nem én vagyok”

– mondja Szebeni István keserűen nevetve. Facebook-oldala egyébként továbbra is él, a hacker használja azóta is, a napokban ötórás élő közvetítést tartott rajta. Legalább az Instagramja (egyelőre) érintetlen maradt, bár ez sovány vigasz.

„Én, Szebeni István nem tudom bebizonyítani a Facebooknak, hogy én Szebeni István vagyok”

– üdvözöl mindenkit Szebeni István Kafka világából, bosszankodva azon, hogy bezzeg a hackernek viszont nem kell bizonyítania, hogy ő kicsoda. A műsorvezető hozzáteszi, hogy egy ilyen követői számmal rendelkező oldal több millió forintot ér. Szebeni István azzal fejezi be beszélgetést, hogy

„peace! Hajrá Facebook!”

Íme a teljes interjú.

Másokkal is előfordult

Demcsák Zsuzsát is meghekkelték

Tóth Verát letiltotta az Instagram „közösségünk védelme érdekében”

(Kiemelt kép: Szebeni István Instagramja)