Komoly döntést hoztak meg Sinkó László gyerekei 8 évvel a színészlegenda halála után

Eladták Sinkó László házát. 

2023. augusztus 1., 08:56

Szerző:

Sinkó László 8 évvel ezelőtt hunyt el. A Kossuth- és Jászi Mari-díjas színművész családja sokáig nem nyúlt a hagyatékhoz, ám most a gyerekek úgy döntöttek, hogy megválnak az édesapjuk imádott otthonától, valamint a relikviái is méltó helyre kerülhetnek.

Sinkó László lánya, Andrea a Blikknek mondta el, hogy miért döntöttek a ház eladása mellett. A legendás színész özvegye két évvel ezelőtt hunyt el. Sinkó László és a felesége, Gabriella csodálatos évtizedeket töltöttek együtt.

„Miután két éve édesanyám is elment, hosszú tipródást követően a testvéremmel meghoztuk életünk legnehezebb döntését, hogy eladjuk a családi házat, amit egy hosszú szortírozási folyamat követett. Édesapám ruhái, relikviái, emléktárgyai még mindig ugyanott álltak, mint nyolc éve, mivel édesanyám képtelen volt ezeket elpakolni, de mi sem nyúltunk hozzá. Ám most végre szembe kellett néznünk az emlékekkel és a gyásszal” 

– mondta a Blikknek Sinkó László lánya.

Sinkó Andrea elárulta, hogy létrehozott egy alapítványt, arra a célra, hogy méltóképpen tudják őrizni az édesapja művészeti és kulturális hagyatékát. Kiderült, hogy szeretnék, ha a munkásságához tartozó fontos tárgyak egy emlékmúzeumba kerülnének. Sinkó László lánya hozzátette, hogy a személyes holmik egy részét megtartotta.

„Édesapám gerinces ember volt, akinek a tisztesség mindennél többet ért. A művészete pedig magáért beszél. Bár csak fél évvel a halála előtt kapta meg a Nemzet Művésze címet, de emlékszem arra, hogy ez az elismerés milyen értékes volt számára. Számtalan filmben és színdarabban szerepelt, ám az én nagy kedvencem az ikonikus Übü király mellett az Üvegtigrisben nyújtott alakítása volt. Mindössze három és fél perces a híres jelenet, de úgy érzem, ott tökéletesen átjött a személyisége és a humora”

– nyilatkozta a lapnak a színészlegenda lánya.

(Kiemelt kép: DFP - Schumy Csaba)