Rubint Réka testképzavaráról beszélt: Az anorexia határát súroltam

Rubint Réka olyasmit árult el magáról, amit eddig kevesen tudtak.

2022. augusztus 18., 11:49

Szerző:

Rubint Rékával készített interjút a TV2, a beszélgetés a Mokka című műsorban ment le csütörtök reggel.

A riportban a 44 éves edzőnő arról beszél, tizenéves korában mennyire távol állt még tőle a sport: utólag visszagondolva azt mondja, anorexiás lehetett akkoriban.

„15 éves koromban, amikor középiskolába kerültem, akkor nagyon-nagyon vékony voltam. Ez annak köszönhető, hogy teljesen autodidakta módon lefogytam. Édesanyám nem vitt el orvoshoz, tehát nem lettem anorexiásnak diagnosztizálva, de így visszanézve a fotókat magamról, én ki merem jelenteni, hogy nagyon az anorexia határát súroltam. Ebből kifolyólag nem volt sem állóképességem, nem tudtam egy normális guggolást, egy fekvőtámaszt és egy métert sem futni, és a középiskola első osztályának első félévének végén a testnevelő tanárom meg akart buktatni testnevelésből, mert valóban értékelhetetlen volt a teljesítmény, amit nyújtottam”

– ekkor volt, hogy a tornatanár azt találta mondani, hogy „Rubint, maga egy genetikai selejt”, amit a későbbi edzőnő tavaly már említett egy Instagram-posztjában. Ugyanennek az évnek a végére mindenesetre Rubint Réka már négyes volt testnevelésből.

Íme a teljes interjú.

Az anorexiával kapcsolatban Krizsán Lili történetét ajánljuk

Megrázó vallomás: a túlélésért küzd a TV2 anorexiás sztárja

„Leépült az életem” – a TV2 felfedezettje anorexiája következményei miatt nem tud dolgozni

Krizsán Lili visszatért: új dala az anorexiával való küzdelme legmélyebb időszakában íródott

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)