Videón, ahogy a Red Hot Chili Peppers volt gitárosa elvette egy ember életét

Elvonta a mobiltelefon a figyelmét, így a Red Hot Chili Peppers volt gitárosa rendszám nélküli terepjárójával halálra gázolt egy gyalogost. Josh Klinghoffert gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

2024. július 12., 12:22

Szerző:

Josh Klinghoffer, a Red Hot Chili Peppers és a Pearl Jam egykori gitárosa 2024 márciusában gázolt el egy gyalogost, aki nem élte túl a balesetet – írta meg az Index.

A Red Hot Chili Peppers volt gitárosa fékezés nélkül áthajtott a sértetten

Josh Klinghoffer gitáros figyelmét elvonta a mobiltelefon, és terepjárójával elütött egy gyalogost, aki nem élte túl az ütközést. Mindezt egy kereset alapján írta meg az NBC, amelyet Ashley Sanchez, a 47 éves Israel Sanchez egyetlen gyermeke nyújtott be 2024. július 10-én a Los Angeles megyei legfelsőbb bíróságra.

Sanchez 2024. március 18-án egy élelmiszerboltba tartott, hogy levest készítsen a családjának a kaliforniai Alhambrában. Ahogy a Meridian Avenue és a West Main Street közelében sétált, egy kereszteződésnél Klinghoffer elgázolta a járművével.

Röviddel az ütközés előtt Sanchez megállt a sarkon, hogy megbizonyosodjon róla, nem jön senki az úton. Egy kijelölt kereszteződésen áthaladt, és félúton volt a nyugati irányú West Main Street oldalán, amikor Klinghoffer, aki egy rendszám nélküli, 2022-es GMC Yukont vezetett, balra kanyarodott és hátulról elütötte. A kereset szerint Klinghoffer fékezés nélkül hajtott át a férfin.

A gitáros ügyvédje, Andrew Brettler közleményében úgy fogalmazott, hogy ügyfele „tragikus balesetben” vett részt.

„Miután az autójával elütötte a gyalogost, Josh azonnal félrehúzódott, leállította a járművet, hívta a 911-et, és megvárta, amíg a rendőrség és a mentők megérkeznek. Teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal”

– állította Brettler.

A Sanchez család ügyvédje, Nick Rowley azt nyilatkozta, hogy Klinghoffert le kell tartóztatni és bíróság elé kell állítani emberölés miatt. Rowley szerint Sanchez betartotta a közlekedési előírásokat.

„Mindent szabályosan csinált, figyelte a szembejövő forgalmat és betartotta a gyalogosjelzéseket, de tragikus módon Klinghoffer sietve és telefonálva hátulról elütötte egy nagy terepjáróval, ezzel a halálát okozva. A veszteség és a gyász, amellyel a Sanchez családnak most szembe kell néznie, óriási. Nem állunk meg, amíg Sanchez úrnak és családjának nem szolgáltatnak igazságot”

– nyilatkozta a család ügyvédje.

Klinghoffer nem lépett kapcsolatba áldozata családjával

Klinghoffer a Pearl Jammel turnézik, a kereset szerint az eset után egyáltalán nem lépett kapcsolatba a Sanchez családdal, és nem mutatott semmiféle megbánást – folytatta Rowley. A Pearl Jam képviselői nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban.

Sanchez, akit az aszfaltra lökött és vonszolt a terepjáró, súlyos sérüléseket szenvedett, a kórházban körülbelül 2 és fél órával az ütközés után halottnak nyilvánították. Klinghoffernek 12 méter távolságból több mint 10 másodperce volt arra, hogy észrevegye a gyalogost és fékezzen.

Az Ashley Sanchezt képviselő Trial Lawyers for Justice ügyvédi iroda által bemutatott videón látszik, hogy Klinghoffer megállt, miután elütötte Sanchezt. A cég egy állóképet is rendelkezésre bocsátott, amelyen Klinghoffer egy tárgyat tart a kezében, ami néhány másodperccel az ütközés előtt készült – mondták az ügyvédek.

„Apám nagyszerű szakácsként volt ismert, a család legtehetségesebb tagja, a legjobb nagypapa volt, aki mindig tele volt szeretettel és örömmel. Mindenkinek mosolyt csalt az arcára. Az életét egy olyan ember gondatlan cselekedete oltotta ki, aki nem vette a fáradságot, hogy a vezetésre figyeljen”

– nyilatkozta Ashley Sanchez, aki esküdtszéki tárgyalást és kártérítést kér, amely magába foglalhatja a temetési és orvosi költségeket, az ügyvédi díjakat, valamint az apja társaságának, gondoskodásának, szeretetének és védelmének elvesztése miatti fájdalmat és szenvedést.

(Kiemelt képünk: Josh Klinghoffer,  Fotó: Stefan Brending/Wikiédia)