Kiderült: orvosi injekcióktól fogynak le a magyar hírességek

Orvosi injekcióknak köszönhető, hogy sok magyar sztár rettenetesen vékony lett.

2023. január 5., 13:58

Szerző:

Mégsem a kemény edzésnek és a szigorú diétának köszönhető az a sok sztárfogyás? A Metropol cikke szerint a hírességek orvosi injekciótól fogynak le.  A mai világban egyre elterjedtebb a trend, hogy csak az igazán vékony nő lehet szép, pedig ez a valóságban nem így van. A közösségi média szintén nincs jó hatással a nők testképére, ugyanis a tökéletesnél tökéletesebb modellek, színésznők és énekesnőket látják. 

A Metropol azt írja, hogy jelenleg két kedvenc van a magyar sztárok körében: a Saxenda (liraglutid hatóanyag) és az Ozempic (szemaglutid hatóanyag) nevű injekciók. Mindkét szert olyan betegeknek adják, akiknek a testtömegindexük jelentősen vagy kórosan eltér az egészségestől. Azok, akik használják ezeket a szereket, 5-6 hónap alatt a testsúlyuk 10-15 százalékát is elveszíthetik. 

Az injekciókat hetente kell használni, de az áruk egyáltalán nem olcsó. A Saxenda 3 darabos, nagyjából 60 ezer forintba kerül, az Ozempic pedig 36 ezer forintért vásárolható meg. A probléma, hogy a szerek használói nem tartoznak a kórosan elhízottak kategóriájába, tehát az egészségükre nagyon rossz hatással lehet, az emésztőrendszerük is megrongálódhat. 

Általánosságban elmondható, hogy csodaszerek helyett az egészségünk érdekében érdemesebb  egy egészséges étrenddel és sportolással elérni a kívánt alakot. 

(Kiemelt kép: Pexels - Karolina Grabowska)