Óriási a botrány Pécsi Ildikó több százmilliós öröksége körül

Nem tudni, ki örököl!

2021. július 19., 07:38

Szerző:

Pécsi Ildikó tavaly december 5-én hunyt el, azonban a hagyatéki tárgyalása csak most kezdődött el, mivel a koronavírus-járvány miatt nem tarthatták meg korábban. A Kossuth-díjas színésznő több ingatlant és telket hagyott maga után, így örököse több százmilliós vagyonra számíthatna. A helyzet azonban korántsem egyértelmű, hiszen Pécsi Ildikó vélhetően több végrendeletet is írt.

Egyet az ügyvédjénél hagyott letétbe, azonban később is keletkezhetett egy másik verzió, amiről nem sokat tudni, de a jog szerint ez lehet az érvényes, mivel ez a frissebb.

A színésznő ügyvédje most elárulta a Blikknek, hogy tőle nem kérték be az induló hagyatéki tárgyaláshoz a végrendeletet, így vélhetően az újabb, titkos verzió alapján indult meg az eljárás. Ami egyébként hamar meg is szakadt, ugyanis Pécsi Ildikó volt menye, Pártos Csilla az utolsó pillanatban megtámadta a végrendeletet ügyvédjével.

Ezek alapján úgy tűnik, a színésznő fia, Szűcs Csaba, unokája, Csabika, fogadott fia, L. Péterfi Csaba, és volt menye, Pártos Csilla is örökölhet. Egyelőre azonban csak annyi bizonyos, hogy hosszú pereskedés árán tudják majd csak elrendezni a hatalmas örökség sorsát.

(Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTVA)