Nyertes Zuzsa 65 évesen is elképesztő formában van: a színházi szerepek kedvéért hajlandó vetkőzni

Nyertes Zsuzsa évtizedeket letagadhatna a korából.

2024. április 11., 11:11

Szerző:

Nyertes Zsuzsa a mai napig hajlandó levetkőzni a színpadon. A 65 éves színésznő szerint egy karakter nem lehet szemérmes, azt kell tenni, amit a szerep megkíván. Azonban kiemelte, hogy a pályafutása alatt eddig neki nagy szerencséje volt, azt is elmondta, miért.

„Mindössze két olyan filmem volt, amelyben a forgatókönyv szerint félmeztelenül kellett mutatkoznom. Az egyiket külföldön forgattam, és úgy csináltam, mintha nem értettem volna, mit kértek tőlem, így végig takarásban maradtam. A másikban sem lehetett látni szinte semmit. Amikor én fiatal voltam, olyan volt babydollban mutatkozni, mint manapság pucéran. Amíg az ember hamvas, ez is könnyebb feladat. Engem is sorra találtak meg a rendező urak, akik kabarékban, vígjátékokban elkezdtek fehérneműre, fürdőruhára vetkőztetni. Az öncélú mutogatással nem értek egyet, ha viszont ez hozzátesz a darab mondanivalójához, akkor elfogadom ”

– mesélte a Story magazinnak Nyertes Zsuzsa, amit a Blikk szúrt ki. 

A színésznő azonban visszaemlékezett arra az időre is, amikor 2000-ben a Playboy címlapján szerepelt: 

„Negyvenéves elmúltam, és dacból, 'csak azért is' érzésből vállaltam. Ízléses, szép fotók készültek. Annyit mutattam meg, amennyi nekem belefért”

– magyarázta Nyertes Zsuzsa.

A színésznő arról is beszélt, hogy érezni fogja, mikor jön el az idő arra, hogy már csak szerényebb, visszafogottabb szerepekben láthassák őt a nézők:

„Soha nem tagadtam a koromat, sőt, büszkén vállalom. Egyáltalán nem érzem cikinek, amit csinálok, mert a szó klasszikus értelmében véve ez nem vetkőzés. Rengeteg ruha van rajtam, és bár humorba ágyazva, dalolászva szabadulok meg tőlük, a végén nyári ruhában állok a közönség előtt. Mondjuk úgy, ez egyfajta magyar nagymamasztriptíz. Én is gondolkodtam már azon, meddig csinálható ez, mi a határ, amikor cikivé válik, de a közönség nagyon szereti a műsorom. Nem fogom megvárni, hogy felkiabáljanak a színpadra, hogy ciki vagyok. Meg fogom érezni, amikor már nem fér bele a koromba, vagy épp Attila, a párom dönt majd. Ötven éve a társam, bízom benne. Ott van minden előadáson, és ennyi év után is kapom a bókokat tőle a produkcióm után. Azt szokta mondani, 'anya, még mindig jól nézel ki', Hallgatok rá, de a lányom véleménye is sokat számít. És szívesen fogom játszani a klasszikus nagymamaszerepet is, mert amióta az unokám, Olívia tavaly nyáron megszületett, úgy sincs szebb szerep most az életemben”

 – mesélte a színésznő.

(Kiemelt kép: Palikék világa by Manna)