Nincs karácsony Kevin nélkül: itt vannak minden idők legjobb karácsonyi filmjei

A karácsony elképzelhetetlen Kevin nélkül nem igaz? Meg azért van még néhány klasszikus. Mutatjuk őket!

2022. december 25., 10:11

Szerző:

A karácsonyi témájú filmek tárháza rengeteg olyan klasszikusban bővelkedik, amit minden évben meg tudunk nézni akár többször is az ünnepek alatt. Ki ne tudna idézni a Reszkessetek, betörőkből!, vagy az Igazából szerelemből, amiket mindig olyan nagy örömmel nézünk meg, mintha először látnánk. Most 5 olyan karácsonyi filmet hoztunk, amik egyből meghozzák a kedvünket az ünnephez. 

Reszkessetek, betörők!

A chicagoi McCallister család a karácsonyi vakáció idejére Párizsba készülődik, ezért az indulást megelőző este óriási a fennforgás a házban, a szülők és a gyerekek mind pakolnak a hosszú útra. A legkisebb gyerek, Kevin összetűzésbe kerül mindenkivel, ezért szülei a padlástérbe küldik éjszakára. Másnap az ébresztőóra nem szól, elalszik a család, óriási rohanás veszi kezdetét, hogy elérjék a gépet. A repülőn az út felénél veszik észre a szülők, hogy Kevint véletlenül otthon felejtették teljesen egyedül. Ráadásul a környéken éppen egy ütődött betörő páros kezd garázdálkodni.

Igazából szerelem

Aki szereti a romantikus vagy a karácsonyi filmeket, vagy a kettőt együtt, annak ez egy kötelező mű, amit mindenképpen látnia kell. Billy Mack énekli nekünk megunhatatlan slágerét újra és újra, a miniszterelnök úr belezúg a személyzet legelragadóbb tagjába, Jamie, az író a portugál házvezetőnőbe lesz szerelmes. Sam mostohaapjával, Daniellel keres megoldást szerelmi bánatára, Mark pedig teljesen odavan legjobb barátja feleségéért. A karácsony és szerelem tényleg körülvesz.

Holiday

Iris Londonban él, újságíróként dolgozik és viszonzatlanul szerelmes egy kollégájába, aki ráadásul bejelenti, hogy eljegyzi egy kolléganőjüket. Amanda Los Angelesben filmproducerként dolgozik, párja megcsalta, ezért szakít a férfival. Iris a karácsonyi ünnepek idejére házcserét kínál az interneten, Amanda pedig jelentkezik is a hirdetésre, így a két nő két hétre otthont cserél. Terveik szerint a vakáció alatt sikerül kiheverni a csalódottságukat, és pasimentes környezetben összeszedik magukat, de az élet mindig tartogat meglepetéseket.

Kiskarácsony mindenáron

Karácsonykor mindenki feldíszíti, illetve kivilágítja lakását, házát, kertjét. Buddy azonban kissé túlzásba esik, fejébe veszi, hogy annyi égőt aggat a házukra, hogy a világűrből a földönkívüliek is szabad szemmel jól láthassák azt. A szomszédban lakó Stevenek nem tetszik Buddy ötlete, ezért mindent megtesz, hogy megakadályozza őt a kivitelezésben. A két szomszéd elvetemült csatába kezd egymással, még családjaik sem tudják jobb belátásra bírni őket. De vajon ki tudja érvényesíteni az igazát a végén?

Kelekótya karácsony

Luther és Nora elhatározza, hogy idén nem hagyományosan, otthon ünneplik a karácsonyt, hanem melegebb éghajlatra indulnak. Ezzel a húzással a szomszédokat és az egész környéket magukra haragítják, akik szinte hadjáratot indítanak azért, hogy rájuk erőltessék a hagyományos ünneplést. A bőröndök bepakolva, indulásra kész a házaspár, amikor csörög a telefon, lányuk az, otthon szeretné tölteni a karácsonyt szüleivel, és be szeretné mutatni újdonsült vőlegényét. A szülőknek villámgyorsan kell karácsonyi hangulatba varázsolni a házat, és persze saját magukat is.

(Kiemelt kép: RTL Sajtóklub)