Michael Schumacher családja örömhírről számolt be

A Michael Schumacherről szóló nagy hírt a közösségi médiában osztották meg. 

2022. június 23., 13:35

Szerző:

Michael Schumacher Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományának legrangosabb állami kitüntetését kapta meg - számolt be róla az egykori Forma-1-es pilóta családja. A kitüntetést azért érdemelte ki, mert habár a családjával Svájcban telepedett le, mégis mindig szorosan kötődött a szülőföldjéhez. 

„Kevés olyan ember akad Németországban, aki úgy alakította a sportágát, ahogyan Michael Schumacher az autóversenyzést. A tehetsége és a fékezhetetlen szorgalma rendkívüli autóversenyzővé és milliók hősévé tették. Sportolóként és jó ügyek támogatójaként végzett munkája messze túlmutat hazája, Észak-Rajna-Vesztfália határain”

 - mondta Hendrik Würst, a tartomány miniszterelnöke.

A kitüntetést Schumacher felesége, Corinna és a gyermekeik Gina Maria és Mick Scumacher veszik majd át. A köszönőbeszédet pedig a Ferrari egykori főnöke, a FIA-elnök Jean Todt fogja mondani. A ceremóniát július 20-án Kölnben rendezik meg - írja a Bors.

Michael Schumacher 2013-ban szenvedett komoly balesetet síelés közben, ami után kómába került. A többszörös Forma-1-bajnokról azóta csak annyit lehet tudni, hogy 170 nap után felébredt a kómából és Svájcban lábadozik, de az állapota igen súlyos.

Ezeket se hagyja ki!

Straub Dezső a 18 éves lányáról nyilatkozott

Oszter Alexandra megszólalt a betegségéről

Hajdú Péterről állítja egy spanyol nő, hogy valójában az ő férje

(Kiemelt kép: Shutterstock)