Megható pillanatok: Michael Schumacher fia ezt nyilatkozta apjáról

Bemutatás előtt a nagy érdeklődést kiváltó életrajzi film a balesetet szenvedett autóversenyzőről.

2021. augusztus 23., 11:46

Szerző:

Szeptember 15-én debütál majd a Netflixen a Michael Schumacher életét bemutató dokumentumfilm, SCHUMACHER címmel. A Forma-1 német sztárja 2013 végén szenvedett súlyos balesetet síelés közben, és azóta gyakorlatilag semmit nem lehet tudni róla azon kívül, hogy hosszú ideig kómában volt, a család hallgat az autóversenyző állapotáról. Ezúttal azonban a Schumacherek egyeztek bele, hogy a legendás versenyző életéről film készüljön, és produkcióban megszólalnak majd a családtagok is, amint azt most Michael Schumacher fia, a szintén autóversenyző Mick Schumacher is megerősítette.

A Planet F1 nevű oldalnak a következőket nyilatkozta arról, mire számíthatnak majd a film nézői:

„Benne leszek én is, meginterjúvoltak, igen. Azt hiszem, sok minden van benne, amit sokan várnak már. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon különleges dokumentumfilm és azt hiszem, nagyon megható lesz mindenki számára, aki megnézi.”

A film rendezőnője, Vanessa Nocker hozzátette, hogy próbálják a rajongók kíváncsiságát is kielégíteni, de közben a család kéréseit is tiszteletben tartani, de ezt a kettőt nem könnyű összeegyeztetni:

„Minden bizonnyal az volt a legnagyobb kihívás, hogy az ember megtalálja az egyensúlyt, miközben független tudósítást készít, de közben próbál tekintettel lenni a családra is.”

A film kapcsán egyébként a Ferrari csapat volt főnöke is nyilatkozott már, erről itt írtunk részletesebben. Jean Todt szerint Schumacher feleségének, Corinnának volt különösen nagy szerepe abban, hogy az autóversenyző túlélte a balesetet.

(Kiemelt kép: Mick Schumacher Instagramja)