Melyik nevet adná a cuki tapírbébinek?

Hektor, Hernandez vagy Rezső? Nevezze el most ön a fővárosi állatkert csemetéjét!

2021. július 10., 12:39

Szerző:

Nevet keres a Fővárosi Növény-és Állatkert a júniusban született kistapírnak. Szombattól egészen július 15-ig lehet voksolni az interneten. Három név közül lehet választani, amelyikre több szavazat érkezik, azt a nevet kapja az újszülött kisfiú. 

A fővárosi állatkertben június 28-án született meg Suki és Géza tapír tenyészpár nászából a kis tapírbébi, akinek most nevet keresnek az állatkert munkatársai. Az interneten tették közzé egy felhívást, három név közül – Hektor, Hernandez, Rezső – lehet választani. Amelyikre a legtöbb voks érkezik, az lesz a tapírbébi neve. Egy kattintással, itt, ön is eldöntheti, mi legyen az állat neve.

Az állatkert honlapján azt írják, a kistapír anyukája még nem akar előjönni szülőszobából, úgyhogy egyelőre nem lehet őket megnézni. A következő hetekben már valószínűleg több időt fog Suki a kifutón tölteni, így a látogatók is megcsodálhatják a kismamát és kicsinyét. Aki addig nem bírná cukiság nélkül, nézze meg az alábbi videóban, hogyan telnek a tapírcsalád mindennapjai.

 (Kiemelt kép: Tapír kisfiú a budapesti Fővárosi Állat- és Növénykertben. Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert)