Megszólalt Gesztesi Károly titkos szerelme: Karcsi soha nem akarta volna eladni a házat

Mattesz Csilla nyilatkozott a Gesztesi-örökségről.

2021. október 1., 10:26

Szerző:

Már több mint másfél év eltelt Gesztesi Károly halála óta, ám a budakalászi luxusházát még csak nemrégiben sikerült eladni. A mediterrán stílusú ingatlant a színész gyerekei már tavaly nyáron meghirdették, horrormagas, 210 milliós áron, majd többször csökkentették a vételárat, végül törölték a hirdetést. Akkor úgy nyilatkoztak, a járványhelyzetre való tekintettel elhalasztják az értékesítést, de mindenképpen meg szeretnének válni tőle. 

Gesztesi Károly szeretett otthonán végül idén tavasszal sikerült túladniuk a színész gyerekeinek. A hagyatéktárgyalás értelmében Máté, Márk, Dávid, Panka és Áron osztoztak a tulajdonjogon, így az ingatlanért kapott összeget is ötfelé osztották. A Blikk értesülései szerint 190 millió forintért adtak tovább végül a házon.

A színészlegenda lelki társa és egykori titkos szerelme, Mattesz Csilla azonban úgy gondolja, hogy Gesztesi Károly nem örült volna ennek a döntésnek, mivel élete nagy álma volt ez a ház.

„Emlékszem, amikor megvette a telket, órákon át csak ült ott, és tervezgette a házat. Építész segítségével valósította meg, de minden szeglet az ő elképzelése szerint készült. Nagyon büszke volt rá. A kedvenc helye a nappali volt, ahol sokszor zongorázott nekem. (...) Ő sosem akart csak hétvégi apuka lenni, ezért is élt vele a három fia és az édesanyjuk. Fontos volt számára, hogy mindennap át tudjon menni reggel és este megpuszilni a gyerekeiket, vagy beszélgetni velük. Máté és Panka is gyakran megfordultak nála”

– meséli az úszóoktató a Sorry! magazinnak, akit megviselt, amikor megtudta, a ház már nincs a gyerekek tulajdonában.

„Én is csak a sajtóból értesültem arról, hogy elkelt az ingatlan. Meg is könnyeztem, mert eszembe jutott a sok szép pillanat, amit ott éltünk át kettesben. Karcsi soha nem akarta volna eladni a házat, de érthető, hogy a fiúk édesanyja már nem tudta egyedül fenntartani a villát. Ez volt a lehető legjobb döntés, amit hozhatott.”

(Kiemelt kép: dfp.hu)