Kóbor Jánosnak könyörögtek zenésztársai, hogy oltassa be magát

Barátai szerint Kóbor János hitt abban, hogy a szervezete képes legyőzni a koronavírust vakcina nélkül is.

2021. december 7., 07:35

Szerző:

Kóbor János december 6-án, 78 évesen távozott az élők sorából. A legendás énekes egy hónapja került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Felesége vitte be gyorsan romló állapota miatt, és bár az orvosok mindent megtettek érte, több hét küzdelem után szervezete végül feladta a harcot.

Az OMEGA menedzsere, Trunkos András is megerősítette, hogy Kóbor János koronavírus-fertőzés miatt hunyt el, illetve azt is elárulta, az énekes nem hitt a vakcinák jelentőségében, úgy gondolta, erős a szervezete annyira, hogy legyőzze a betegséget.

„Mecky nem volt vírustagadó, egyszerűen nem szerette volna beoltatni magát. Az oltásokban nem hitt. Kiváló fizikai állapotban volt még egy hónappal ezelőtt is, nem volt hajlandó rettegni a vírustól, nem akart vakcinát. Az utolsó percben sem vette tudomásul, hogy mennyire beteg”

– nyilatkozta a Borsnak Trunkos András.

Kóbor Jánost barátai és zenésztársai is győzködték arról, hogy 78 évesen jobb lenne, ha beoltatná magát. Köztük Zalatnay Cini is, akit megrázott barátja halála.

„Büszke volt arra, hogy tökéletesen egészséges, semmilyen káros szenvedélye nincs. Sokáig én sem akartam felvenni az oltást, de aztán összevitatkoztunk rajta, hogy ő is oltassa be magát, mint én. Nem vagyunk már gyerekek!”

– mesélte el az énekesnő.

A család egyik régi barátját, Nagy Ferót is lesújtották a történtek.

„Tulajdonképpen napok óta tudtam, hgoy Mecky el fog menni. Lélegeztetőgépen volt már kitudja mióta, és mélyen belül tudtuk, hogy előbb-utóbb el kell köszönnünk tőle. Ilyen körülmények között az embernek nincs sajnos sok esélye. Miért nem adta be magának azt a rohadt oltást?! Hiába próbáltuk rábeszélni őt. Egész egyszerűen nem lehetett.... Egy csodát vitt el tőlünk a Jóisten ma, akit senki nem fog tudni pótolni”

– mondta Nagy Feró a Borsnak.

Zenésztársa, Molnár György Elefánt, akivel hat évtizeden keresztül dolgoztak együtt, pedig így nyilatkozott a Blikknek:

„Hirtelen ért ez a megrázó hír, felfoghatatlan, hogy ilyen rövid az élet. Abban biztos vagyok, hogy az orvosok mindent megtettek azért, hogy megmentsék. Úgy tudom, a kórházban végig mélyaltatásban volt. Hiába volt minden próbálkozás, új tüdőt nem tudtak neki adni. Mecky nagyon makacs volt, nem hitt a vírusban, ezért nem is oltatta be magát. Szomorú vagyok amiatt, hogy így döntött, hiszen most ott van a kislánya, és miatta kellett volna kötelességének érezni, hogy mindent megtegyen. A szívem szakad meg érte.”

(Kiemelt kép: )