Katalin hercegné meglepő módon üzent az ukránoknak

Furfangosan fejezte ki szolidaritását az ukránok mellett Katalin hercegné.

2022. március 17., 13:51

Szerző:

Katalin hercegnét gyakran látjuk csodaszép ruhákban megjelenni a nyilvánosság előtt, és úgy tűnhet, csak egyetlen szempont van, amikor ruhát választ, természetesen azon kívül, hogy megfeleljen az adott esemény nívójának: mégpedig, hogy minél csinosabb legyen benne. Ám ennél sokkal több tudatosság van egy-egy öltözék mögött, mint feltételezhetően a legutóbbi esetben is, amikor a szakértők szerint jól megválasztott kiegészítőkkel fejezte ki támogatását az ukránok felé a hercegné.

Katalinról köztudott, hogy egyes magas rangú hölgyekkel, vagy éppen sztárokkal ellentétben ő nem ügyel kínosan arra, hogy ne viselje eseményeken kétszer ugyanazt a ruhát, vagy éppen ugyanazokat az ékszereket. A hercegné köztudottan szereti újrahasznosítani kedvenc szettjeit, és ez történt néhány napja is, amikor egy kék ruhát választott, hozzáillő ékszerekkel a brit nemzetközösség napja alkalmából rendezett eseményre, ám ez a választás nagyobb jelentőséggel bírhat, mint azt a laikusok gondolnák, sőt egy bátor üzenetet rejthet – írta meg online oldalán a People magazin

A lap ugyanis kiszúrta, hogy pontosan ugyanazokat az ékszereket, pontosabban nyakláncot és fülbevalót viselte Katalin 2020-ban, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és feleségével találkozott, mint a múlt heti rendezvényen. A nagy jelentőséggel bíró ékszerek vélhetően Diana hercegnétől örökölt darabok, amiket egy gyönyörű, elegáns, kék színű, Catherine Walker által tervezett ruha kiegészítőiként viselt. 

Commonwealth Service at Westminster Abbey in London

 (Kép: Katalin hercegné múlt héten a nemzetközösség napján)

BRITAIN-UKRAINE-DIPLOMACY-ROYALS

 (Kép: Katalin hercegné, Vilmos herceg, Volodimir Zelenszkij és a felesége 2020-ban. Forrás: JONATHAN BRADY / POOL / AFP)

A hercegné már többször kifejezte támogatását az ukránok felé, ezért a szakértők úgy vélik, az ékszerválasztása sem volt véletlen, hanem a szolidaritásának jele. 

Így támogatják hazai hírességeink az ukrán háború elől menekülőket:

Berki Mazsi hatalmas összeggel támogatja az ukrán menekült gyerekeket

Horváth Grétához visszatért az ukrán menekültlány, akit pár napra befogadott

Szívszorító fotó: Görög Zitáék több menekültcsaládot is befogadtak már

(Kiemelt kép: WIKTOR SZYMANOWICZ / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP)