Kandech Evelyne még édesapja előtt is titkolta betegségét

Egyedül küzdött meg a kórral.

2021. október 18., 10:34

Szerző:

A hétvégén érkezett a lesújtó hír: a Megasztár első szériájának énekese, Kandech Evelyne 37 évesen meghalt. Először Torres Dani, majd Tóth Vera tájékoztatta a rajongókat közösségi oldalán, utóbbi azt is elárulta, hogy egykori versenyzőtársa hosszantartó betegség után hunyt el.

Mint azóta kiderült, az énekesnőnél egy évvel ezelőtt diagnosztizáltak tüdőrákot, de a végsőkig hitt gyógyulásában. A Blikknek nyilatkozó közeli barátja elárulta, hogy még akkor sem veszítette el optimizmusát, amikor a kemoterápia következtében kihullott a haja.

„Kicsit bagatellizálta a betegségét, de az orvosok is biztatták, hogy fiatal szervezet, legyőzi a rákot. Ő is bizakodó volt, sokszor mondta, hogy nem lesz baj, ki fog jönni belőle. Sajnos, végül nem így lett, és a betegség győzött”

– mesélte Irén, Evelyne közeli barátja, aki azt is hozzátette, hogy az elmúlt egy év különösen nehéz volt a számára, és nem csak a súlyos betegsége miatt.

„Egy étteremben dolgozott pincérnőként, és fel is lépett ott időnként. Volt egy jazztriója, kifinomult amerikai dzsesszt játszottak, Evelyne pedig gyönyörűen énekelt. Ez volt az élete, az éneklés, ám a Covid ellehetlenítette őt is. Azok közé a zenészek közé tartozott, akik minden bevételi forrásukat elveszítették, neki pedig nem volt tartaléka. Ráadásul épp akkor ért véget egy kapcsolata, így már semmi sem kötötte Budapesthez, ezért hazaköltözött Pécsre, az édesanyja lakásába”

– árulta el a barátnő. 

Az énekesnő egyébként a legnagyobb titokban tartotta betegségét, csakis közeli barátai tudtak róla, távol élő édesapjának azonban nem beszélt arról, milyen súlyos az állapota. A Bors ugyanis megkereste a Sierra Leonában tartózkodó férfit, aki az újságíróktól értesült a tragédiáról. A Bors leközölte az egész beszélgetést, melyet ITT olvashat el. Ebből kiderül, hogy bár Evelyne és édesapja, Ahmed tartották interneten keresztül a kapcsolatot, az énekesnő az utolsó pillanatig titkolta betegségét.

(Kiemelt kép: dfp.hu)