Juhász Előd megrázó nyilatkozata: Bármelyik pillanatban elmehetek, ezt hívő emberként el is tudom fogadni

Juhász Előd, a Zenebutik egykori műsorvezetője most a Magyar Katolikus Rádió munkatársa.

2023. május 5., 10:16

Szerző:

Juhász Elődöt az idősebbek a Zenebutik című műsorból ismerik. A legendás tévéműsorból egy-egy részletet a YouTube-on lehet visszanézni, alább például Zámbó Jimmy bemutatkozásával lehet nosztalgiázni.

A műsorvezető most lett 85 éves, de még mindig dolgozik: 2011 óta a Magyar Katolikus Rádió munkatársa. Juhász Előd a Blikknek adott egy hosszabb interjút, amit két rövid részlettel szeretnénk az ön figyelmébe ajánlani.

Egyrészt elárulta, hogy bár vannak problémák a szívével, igen aktív életet él. A következőképpen próbálja megőrizni egészségét:

„soha semmit nem viszek túlzásba, a mértékletesség a titok. Rendszeresen járok teniszezni, és bár nem diétázom, orvosi utasításra odafigyelek arra is, mit és mikor eszem, emiatt késő este már nem falatozom.”

És az interjú egyik legemlékezetesebb részlete, amikor Juhász Előd saját haláláról beszél:

„abszolút tudatában vagyok a koromnak, és annak, hogy bármelyik pillanatban elmehetek. Nem félek tőle, természetes dolognak tartom, hívő emberként pedig el is tudom fogadni. Már mindent elrendeztem magam körül, nincsenek lezáratlan ügyeim, a családommal is minden tisztázva van, úgyhogy, ha eljön a pillanat, nyugodt szívvel távozhatom.”

Juhász Előd műsora egyébként nemrég ért el a 600. adásához a Magyar Katolikus Rádióban, ennek állít emléket az alábbi videó.

(Kiemelt kép: YouTube/Magyar Katolikus Rádió)