Janza Kata a lánya kálváriájáról vallott: micsoda összeomlás!

Janza Kata és Pintér Tibor lánya, Pintér Janka számára nagy megpróbáltatást hoztak az elmúlt évek.

2022. március 8., 13:14

Szerző:

Janza Kata és lánya, Pintér Janka szerepel a Meglepetés magazin friss számának címoldalán, és a színésznő arról mesél a cikkben, gyermeke milyen nehéz utat járt be a pályaválasztás során.

Janza Kata és Pintér Tibor lánya eredetileg színésznőnek készült, de úgy érezte, ha ezt a pályát választja, mindig édesanyjához fogják hasonlítani. Így végül úgy döntött, hogy a jogi egyetemre megy, és az egyetem elvégzése után esetleg majd átveszi nagymamája praxisát. A 49 éves színésznő így beszél most lánya a döntéséről:

„a családban ezt jó ötletnek tartottuk, támogattuk ebben, és nem gondoltuk, hogy mindez micsoda összeomláshoz vezet majd.”

Janza Kata lánya az egyetemen azonban nem teljesített jól, egyre inkább azt érezte, hogy nincs jó helyen, ehhez jött hozzá a vizsgák által okozott stressz. Pintér Janka így számol be erről az időszakról:

„reggelente erőtlenül, motiváció nélkül keltem, mert akkor már láttam, hogy én csak ide sodródtam, csak tettem, amit a környezetem elvárt tőlem. Óriási volt bennem a megfelelni vágyás.”

A megfelelési kényszer által okozott folyamatos szorongás-kétségbeesés végül fizikai tüneteket is okozott:

„egy nap az egyik egyetemi előadáson, a hátsó padban el is eredtek a könnyeim. Akkor már gyomorfekély kínzott.”

Pintér Janka három év után döntött úgy, hogy otthagyja a jogi egyetemet, és hozzálát ahhoz, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát. Jelenleg másodéves a Pesti Magyar Színiakadémián.

Egyetem, diploma, karrier

Rubint Rellát felvették a Semmelweis Egyetemre

G.w.M. 8 általánost járt ki, de az exe nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként végzett a Nemzetvédelmi Egyetemen

Szegedi Fecsó szerint megalapozatlan az ő rossz a híre: neki igazából 3 diplomája van

(Kiemelt kép: Janza Kata Instagramja)