Jakupcsek Gabriella a mai szülőket kritizálta: szerinte ezt szúrják el a gyereknevelésben

Jakupcsek Gabriella az RTL-en a Reggeliben beszélt a családjáról, illetve a karácsonyról.

2023. december 8., 14:35

Szerző:

Jakupcsek Gabriella a karácsonyozásról mesélt péntek reggel a Reggeliben az RTL-en. A 60 éves műsorvezetőnőnek két felnőtt gyermeke és egy kamaszkorú kislánya van: azt mondta nekik, idén ne vegyenek ajándékot a számára. Ehelyett azt fogják csinálni, hogy januárban majd elmennek együtt egy étterembe csak ők, négyen egy finom vacsorára: nagyon ritkák ugyanis az ilyen alkalmak.

Jakupcsek Gabriella arról is beszél, hogy szereti, hogy nagy a családja, és hogy a növekvő gyerekek körül sok a családtag. Ő maga nem tudott folyamatosan jelen lenni, hiszen a munka néha egész napos forgatásokra, adásokra szólította. Kritizálja is azokat a szülőket, akik túlságosan magukhoz láncolják a gyerekeket:

„nálam egy nagyon komoly család működött: nagypapák, három nagymama, minden volt mindig, mindenkinek az első felesége, a második, a harmadik... Én egyébként most is azt mondom, hogy a gyereknek az a jó, ha nem rád szorul, hanem egy közösségre szorul, hogy így mondjam. Ha egy közösségben él, akkor ha mindig ott van valaki a családból, akkor nem tűnik fel annak az egy embernek a hiánya adott pillanatban. Ezt a hibát most egy generáció nagyon el... egy kicsit elszúrja, az az érzésem. Nagyon magához köti és féltékeny talán arra, hogy mással is jóban van a gyereke. Pedig annál nagyobb erő nincs, mint hogy a gyereked mást is szeret és őt más is szereti.”

Jakupcsek Gabriella szerint már csak azért is felesleges féltékenynek lenni emiatt, mert az anyai szerepet egy anyától úgysem veheti el soha senki. Az a szülő, aki nincs mindig a gyereke mellett, egy pluszt ad szerinte a kicsinek – nyilván azzal, hogy a gyerek megtanul másokkal is létezni, eltanul más dolgokat is a többi családtagtól. Alább lehet megnézni a teljes interjút.

(Kiemelt kép: RTL/Reggeli)