Jákob Zoltán milliárdos, A nagy Ő sztárja keményen kritizálta a TV2 egy másik műsorát

Jákob Zoltán, a műkörömbizniszes milliárdos most keményen beleállt egy másik TV2-es reality szereplőibe.

2023. szeptember 22., 10:12

Szerző:

Nem sok más célja lehetett a TV2-nek a Kőgazdag fiatalok című műsorral, mint hogy kiakassza-megbotránkoztassa a nézőket, és ez sikerült is: Pottyondy Edina humoristától kezdve Jákob Zoltán milliárdosig szinte mindenki felháborítónak találja a realityt.

Miközben egyre több embert egyre durvábban sújt a rezsiválság és az infláció, a TV2-n olyan fiatalokat nézegethetünk, akiknek ilyen anyagi gondjaik biztos nincsenek. A reality felszínes, ostoba, meglehetősen kellemetlen embereknek mutatja be ezeket a személyeket, hogy a nézőnek legalább a morális felsőbbrendűség érzését biztosítsa az égbekiáltó igazságtalanság láttán. „Bár ők dúskálnak a pénzben, én meg lassan nyomorogni fogok, de legalább nem vagyok akkora paraszt, mint ők!” – valószínűleg ez jut néhány néző eszébe.

Hát Jákob Zoltánban nyilván nem ilyen gondolatok merülnek fel az adás láttán, hiszen ő maga is a milliárdos státuszig szedte meg magát a műkörömbiznisszel. A nagy Ő hamarosan érkező évadának sztárja azonban szintén nincs túl pozitív véleménnyel a Kőgazdag fiatalokról és mindenki döntse el maga, hogy ez alatt a műsort, vagy konkrétan az abban szereplő fiatalokat érti-e.

„Furcsának találom, amikor nagyon fiatal emberek mutatják, hogy milyen anyagi javak felett rendelkeznek. Ők persze, többnyire nem beszélnek a luxusélet mögötti teljesítményről, ami természetesen nem az övék, hanem a szüleiké, akik minden bizonnyal rengeteget dolgoznak azért, hogy megteremtsék azt az életszínvonalat, amit a gyerkőceik is élveznek”

– mondja Jákob Zoltán, aki ezek szerint egy igen optimista ember kell, hogy legyen, ha azt feltételezi, hogy a Kőgazdag fiatalok szülei pusztán kemény munkával kerestek meg ilyen kiugró méretű vagyont.

Jákob Zoltán szerint az ő lányai egyáltalán nem úgy élnek, mint a realityben látható fiatalok, pedig nyilván megtehetnék. A milliárdos így beszél róluk a Ripost című kiadvány által publikált interjúban:

„a kamaszlányaim iskolába járnak és semmiben nem akarnak kitűnni a társaik közül, ha csak nem a tanulmányi eredményeikben. Sosem kértek semmilyen drága, márkás ruhát, vagy kiegészítőt. Meg is mondták, hogy nem akarnak az én elkényeztetett gyerekeimnek tűnni.”

(Kiemelt kép: TV2/A nagy Ő)