Gyógyszeres kezelés alatt áll a népszerű színésznő

Madár Veronika a betegségéről vallott.

2022. augusztus 5., 08:48

Szerző:

A Jóban Rosszban sorozat egykori sztárja, Madár Veronika elmondta, hogy miért kell folyamatosan gyógyszert szednie. A színésznőnél három évvel ezelőtt diagnosztizálták a betegséget. Kiderült, hogy a pajzsmirigye nem működik jól, Hashimoto-betegséggel küzd. Ez egy autoimmun eredetű, igen gyakori pajzsmirigyprobléma.

„Nálam is volt előzménye, nem azon a napon kezdődött, amikor észrevették. Sokan nem is gondolnának mindaddig rá, amíg a vérkép nem mutatja ki.. Korábban soha nem is hallottam erről a betegségről, pedig egyre több embert érint. A pajzsmirigy működik alul, ennek következményeképpen pedig beindulhat a hízás. Nekem is akkor tűnt fel, hogy valami nincs rendben, amikor fáradékonyságra lettem figyelmes, és néhány kiló felszaladt rám. Ekkor kezdtünk utána járni, mi lehet a probléma”

- nyilatkozta Madár Veronika a Borsnak.

A színésznő azóta gyógyszeres kezelés alatt áll, mindennapját egy darab tablettával kezdi. Valamint a sztárnak rendszeresen kell kontrollvizsgálatra járnia, mert az értékei alapján határozzák meg, hány mikrogrammos gyógyszert kell szednie. Madár Veronika szerint egy nagyon alattomos betegségről van szó, ezért érdemes komolyan venni a tüneteket. 

„Akinél fáradtság, idegesség, és esetleg hajhullás jelentkezik, gyanús lehet a pajzsmirigy probléma. Sokaknál indokolatlan súlytöbblet is előfordulhat, ezek a jelek utalhatnak erre a betegségre. Erre nagyon figyelni kell, mert egyre több nőt érint, és kezd ugyanolyan népbetegség lenni, mint a cukorbetegség vagy az inzulinrezisztencia. Nem korfüggő, de nyilván ennek előrehaladtával nagyobb az esély rá. Érdemes félévente egy vérvételre elmenni, amiből kiszűrhető, és nem árt odafigyelni az egészséges étkezésre sem”

- mondta a lapnak a színésznő.

Ezeket se hagyja ki!

Molnár Gusztáv szexuális tartalmú sms-eket küldött idegen nőknek, ezért válik

Nagy Feró: Már számolom, hogy melyik szobában, hol kell egyáltalán fűteni

Lakatos Márk nem hagyta magát, keményen visszaszólt Bayer Zsoltnak: Ez egy homofób hergelés

(Kiemelt kép: Madár Veronika Instagramja)