Galambos Erzsi halála kapcsán megrázó vallomást tett Csonka András: Szinte zavarba ejtően baráti viszonyt próbált kialakítani

Csonka Adrás és Vándor Éva a Mokka című műsorban emlékeztek Galambos Erzsi életére.

2023. november 17., 12:20

Szerző:

91 évesen elhunyt Galambos Erzsi, akit a péntek reggeli Mokkában Csonka András nagyasszonynak nevezett a TV2-n. Csonka András azt mondja a tegnap elhunyt, Kossuth-díjas színésznőről, hogy szinte ő teremtette meg itthon a musical műfaját, hiszen a legnagyobb klasszikusok közül rengetegnek ő játszotta el először a női főszerepét: említi például a Chicagót, a West Side Storyt és a La Mancha lovagját.

Csonka András azt mondja, már gyerekkorában is rajongója volt Galambos Erzsinek, aztán felnőttként meg is ismerte, sőt, barátjává vált. Így beszél róla:

„egy érzékeny, érző, csodálatos ember, aki ugyanúgy vágyik a szeretetre, aki a hétköznapjaiban a családját, a barátait dédelgeti. Hihetetlen volt, hogy rajongóból egyszer csak, idősebb korára szorosabb kapcsolatba kerültünk: késő esti telefontraccs-beszélgetések például. Szinte zavarba ejtően baráti viszonyt próbált kialakítani, ami nehéz, ha az ember valakit egy életen át bálványoz, és nekem ő tényleg gyerekkorom óta nagy kedvencem volt.”

Alább lehet végighallgatni a teljes interjút, amiben Vándor Éva is mesél többek között arról, hogy Galambos Erzsinek a szívével volt baj.

Galambos Erzsit a kultúrminisztérium saját halottjának tekinti, a József Attila Színház pedig az alábbi videót tette közzé a színésznő tiszteletére.

(Kiemelt kép: József Attila Színház)