Döbbenetes, mi derült ki Zámbó Jimmyről ennyi év után

Előkerült egy újabb interjú!

2021. október 11., 12:41

Szerző:

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar énekese, Zámbó Jimmy tragikus hirtelenséggel hunyt el 2001-ben, amivel csak még nagyobb nyomot hagyott az emberekben, és a hazai zenei életben. Többször is hangsúlyozta, hogy nem született sztárnak, de megdolgozott érte, hogy azzá váljon, aminek megvolt az árnyoldala is. Volt, hogy nem szívesen ment ki az utcára.

Legalábbis ez derült ki egy 1999. karácsonyán készült M2-es interjúból. Az énekes elmondása szerint szinte rettegett az inzultusoktól, mivel gyakran érték támadások.

„Nem megyek olyan helyekre, ahol tömeg van. Ez néha problémás, hiszen jó volna a gyerekeimmel kimenni az állatkertbe. A rajongásnak több oldala is van, többek között egy olyan is, amit én nem nagyon tudok kezelni”

– mondta akkor az énekes, majd hozzátette, jól esik neki, hogy kedvelik, és hogy a „rajongók hazavinnének belőle valamit”, de meg kell védenie a magánéletét.

Tisztában volt vele, hogy nem a szépségéért szeretik, de ezzel megtanult együtt élni, és sajátos szemléletet alakított ki.

„Baromi jó külsőm van és gyönyörű a feleségem. Sportos testem van, nekem nem kell az a külső, mint ami Szécsi Palinak volt. Kevés díj van, amit nem kaptam meg. A szakma is remekül megy”

– nyilatkozta magáról a Királynak is becézett Zámbó Jimmy, aki elárulta, hogy akadtak olyan rajongói is, akikre dalai egészen különleges hatással voltak. 

„Nem szakmai zenész szeretnék lenni. Egy gerincsérülésből felépült ember viszont egy dedikáláson átadott egy maga által készített plakettet, mondván, nem tudna újra járni, ha nem az én dalaimat hallgatta volna a kórházban”

– mesélte akkor elérzékenyülve az énekes.

(Kiemelt kép: MTi)