Damu Roland már kétmillió forint tartásdíjjal tartozik

A színész 8 hónaposan látta utoljára kislányát, azóta eltűnt.

2021. július 26., 07:52

Szerző:

Damu Roland kislánya, Maja öt évvel ezelőtt született meg, születése óta az édesanyja, Edina neveli, az édesapa akkor látta utoljára kislányát, amikor a baba 8 hónapos volt. Edinát alkoholproblémái miatt a gyermek nevelésére alkalmatlannak nyilvánította a gyámhatóság, a Jóban rosszbanból, illetve Vajna Tímeával folytatott kapcsolatáról ismert színészt szintén nem találták alkalmasnak a nevelésre, így a gyám az édesanya testvére, Katalin lett. Ő adott most interjút a Blikknek.

Katalin nincs könnyű helyzetben, van három gyereke és leszázalékolták, és évek óta Maja után a tartásdíjat sem kapja meg az apától.

„2017 januárja óta nem adott egy forintot sem, de nem is látta a kislányt, pedig ő maga mondta, hogy szeretne gondoskodni róla és havi negyvenezer forintot fizet”

– mondja Katalin, hozzátéve, hogy tavaly januárban indított bírósági eljárást a tartozás miatt, amint azt akkor meg is írta a 168. Azóta, azaz másfél éve húzódik az ügy. Mostanra több mint kétmillió forint tartozás halmozódott fel, Damu Rolandot sem a hozzátartozók, sem a Blikk nem tudja elérni. Pozitív fordulat az ügyben azonban, hogy a kislány édesanyja jobban van és állást is talált:

„A pandémia alatt sajnos elvesztette az előző munkahelyét, de úgy tűnik, végre kezd talpra állni. Egy éve egy kortyot sem ivott, Maját is rendszeresen látogatja”

– többek között ezt nyilatkozta testvéréről Katalin.

(A fenti kiemelt kép 2010-ben készült Damu Rolandról, forrás: dfp.hu)