Berki Mazsi megindító beszédet mondott férje, Berki Krisztián temetésén

Berki Mazsi elérzékenyülve beszélt Berki Krisztián temetésén, íme, mit mondott.

2022. május 26., 15:09

Szerző:

Csütörtökön fél 3-kor tartották Berki Krisztián temetését a Farkasréti temetőben. A szertartáson, ahol a gyásznép fehérbe öltözve jelent meg az elhunyt kérésének megfelelően, két rövid beszéd hangzott el, valamint Kökény Attila énekelt.

A temetésen az özvegy, Berki Renáta, vagy közismert nevén Berki Mazsi beszédet mondott, amelyben a következők hangzottak el:

„tudom, hogy itt vagy. És talán azt is látod, hogy mennyire arcul csapott minket a halálod. Mi búcsúztatunk téged, téged, akinek olyan nagy volt az életigenlése, a vágya az örömre és arra, hogy nagyon szeressék. Ha valaki, akkor te igazán éltél. Egy óriási kisfiú voltál, akiben annyi jó szándék és kedvesség volt, hogy ha valakit a szívedbe fogadtál, azért mindent megtettél.”

Az özvegy köszönetet is mondott elhunyt férjének:

„mindent köszönök. Köszönöm a mosolyod, a szereteted, a szerelmed, a szerelmünk gyümölcsét, a reményt a szemedben. És köszönöm neked Natit is.”

Berki Mazsi aztán arról beszélt, mennyire fog hiányozni neki elhunyt férje:

„Hiányozni fogsz mindannyiunknak és hiányozni fogsz a gyerekeknek is. Ez lesz a legnehezebb: lesz pótolni a szuperhős apát, aki voltál. Hiszem, hogy van gondviselés, és neked már jobb odaát. Imádkozunk érted, hogy a lelked nyugalomra leljen. Drága társam! Csak a szeretet számít, semmi más. De te ezt már tudod. Nekünk kell ezt magunkba fogadnunk. Ígérem, hogy a két testvér jó testvérként fog felnőni.”

A beszéd vége felé Berki Mazsi a következőket mondta:

„haláloddal a legnagyobb tanítást hagytad itt nekünk: bármikor eljöhet a pillanat, amikor is készen kell állnunk. Megrendítő az igazság. Készen kell állni minden pillanatban, mert sem napot sem órát nem ismerjük. Kísérjen téged áldás további utadon. Legyen könnyű a lét odaát, és vigyázzanak téged az angyalok.”

A szertartásról a Blikk felvételét alább lehet megtekinteni.

További részletek

Fotó: Berki Krisztián sírhelyén egy titokzatos üzenet jelent meg

Íme az első videók-képek Berki Krisztián temetéséről

Berki Krisztián így összegezte az életét nem sokkal a halála előtt

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)