Elárulta a Barátok közt sztárja, milyen férfira vágyik – magasra tette a lécet

Nemrég megszabadult jó néhány felesleges kilótól, most pedig társra vágyik a népszerű sorozat bajkeverője, Ábrahám Edit.

2024. január 21., 12:47

Szerző:

Ábrahám Editet sokan a Barátok közt bajkeverőjeként ismerték meg, a népszerű színésznő Berényi Claudiát játszotta hosszú éveken át a sorozatban. A művésznőnek két unokája van és nem tagadja, hogy a nagymamaság egy olyan műfaj, amibe bele kell jönni. „A mai fiatalok sok mindent máshogy csinálnak, mint mi annak idején. Meg kellett tanulnom, hogy ne szóljak bele a dolgaikba” – magyarázta a színésznő, aki fiús anyaként most új utakra tévedt, hiszen nagyobb unokája, Léna kedvéért meg kellett tanulnia például a hajfonást.

A hatvanas éveiben járó színésznő 17 évesen szerepelt először filmben, öt évtizedes pályafutása alatt számos elismerésben részesült, 2008-ban átvehette az Arany Medál-díjat. Ám hatvan felett sem ül otthon tétlenül: „az életfilozófiám az, hogy nincsenek határok. Nem azt nézem, mennyi van a személyimbe írva. Ugyanolyan dolgokat csinálok, mint régen, annyi különbséggel, hogy már nem hordok például nagyon mini szoknyát, vagy nem megyek olyan sportra, ami veszélyes lenne. De mozgalmas életet élek, divatos zenéket hallgatok, és modern darabokba öltözködöm – nem gondolok arra, mennyi éves vagyok” – mondta a Storynak.

Néhány hónapja azzal került a címlapokra, hogy nyolc kilótól szabadult meg. Egy fogyókúrával kezdte, aztán teljes életmódváltást hajtott végre. Azt mondta, érezte, hogy feljött rá egy jópár kiló és épp gondolkodni kezdett rajta, hogy le kéne fogyni, amikor az unokája megkérdezte, hogy „mama, miért olyan nagy a hasad?!” A színésznő szerint ez adta meg a végső lökést az elhatározáshoz. 

Ábrahám Edit nem tagadja, hogy mozgalmas életet él, de nagyon örülne, ha találna magának egy társat. Azt mondja, nyitott egy új párkapcsolatra, de úgy tűnik, még senkinek nem sikerült megugrani a lécet. „Lehet, hogy túl magasra tettem?” – nyilatkozta egy interjúban.

„Azt tapasztalom, hogy a férfiak nem szeretik a magabiztos nőket, én pedig az vagyok… Egy erős nő. Hogy mi fog meg a másikban? Először is legyen jó ember, ápolt és empatikus. Igen, fontos az érzelmi intelligencia, de ugyanolyan lényeges, hogy műveltségben és az elért eredményeinkben is egy szinten legyünk. Ezek nagyon fontos dolgok, még akkor is, ha tabu róla beszélni. Sokan írnak nekem a közösségi felületeken. Olyanok is, akik személyesen soha nem jönnének oda. De a legtöbbjük sajnos olyan hangnemet üt meg, ami nekem nem tetszik. Pláne így van ez, ha véletlenül nem válaszolok nekik… Abban biztos vagyok, hogy a közösségi médián keresztül nem fogok ismerkedni” – szögezte le a színésznő.

(Kiemelt kép: Ábrahám Edit, Mokka, TV2 2023)