Aurelio személyiségzavaros lehet a bírósági szakértő szerint

Megrázó videó a tárgyalásról, amelyen a 4 éve húzódó emberrablási ügynek továbbra sem lett vége.

2021. szeptember 9., 13:25

Szerző:

Szerdán tartották Aurelio Caversaccio emberrablási ügyének legutóbbi tárgyalását. A Való Világ 6 győztese még 2017-ben akart visszaszerezni 200 000 Ft-ot egy ismerősétől, aki meglopta. A férfi azt mondta, a nagymamájánál dugta el az összeget, ezért Aurelio és haverjai egy autóba ültették az illetőt és kényszerítették, hogy mutassa meg, hol van a pénz. A vád szerint ez a cselekmény minősül emberrablásnak. Az egyszerűen csak Aurelio néven ismert médiaszemélyiséget első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélték, most a második fokon tart az ügy, de a szerdai tárgyalás sem hozott jogerős végeredményt, az ügyet elnapolták, a következő ülés időpontját novemberre tűzték ki.

A TV2-n a Mokka című műsorban szerepelt csütörtökön az alábbi riport, ami azt tartalmazza, hogy Aurelio elsírta magát a tárgyaláson, és hogy a perben résztvevő szakértő azt vetette fel, hogy személyiségzavara lehet a vádlottnak. A szakértő szerint Aurelio gyerekkorából fakadó hatások miatt személyiségzavaroktól, többek között borderline személyiségzavartól szenvedhet, és a bíróságnak még meg kell vizsgálnia, ez miként hathatott a valóságshow-szereplő tettére. Ezzel kapcsolatban nem tudták a szakértőt meghallgatni, mert a pszichiáter megbetegedett.

Aurelio azt mondja, hogy életének elmúlt három éve „egyszerűen felfoghatatlan”, a szakértő azt mondja róla, hogy drogügyei miatt a médiaszemélyiség felelősnek érzi magát édesapja haláláért – az alábbi videón látszik, hogy Aurelio ezt hallva zokogni kezd.

Az Aurelióval kapcsolatban lehetőségként felmerült borderline személyiségzavar jellemzője, hogy az főként a hangulat szélsőséges ingadozásával, önkárosító tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal járó tünetegyüttes, valamint a személyközi kapcsolatok, és az énkép/én-identitás instabilitásával jellemezhető súlyos személyiségzavar. A borderline személyiségzavar főként a neurózisokra, és a szociális fóbiára leggyakrabban a depresszióra, a mániás depresszióra, időnként pszichózisra, valamint ritkán, kisebb mértékben a pszichopátiára emlékeztető (bár mindezeknél enyhébb formában megjelenő) tünetek szélsőséges módon változékony megjelenéséből áll, mely állapotok normál állapotokkal váltakozhatnak. Erről a Wikipédián itt lehet többet olvasni.

(Kiemelt kép: TV2 / Mokka)