Ítélet született: Alec Baldwin ezt a büntetést kapta az operatőr halála miatt

Ennyit ért egy emberélet Új-Mexikó államban tartott vizsgálatnál.

2022. április 21., 07:41

Szerző:

Mint megírtuk, tavaly októberben a Rust című film forgatása során Alec Baldwin elsütött egy kellékfegyvert, amely egy operatőrnő Halyna Hutchins halálát okozta, valamint megsérült a rendező, Joel Souza is. Most lezárult a vizsgálat az ügyben.

A vizsgálat során arra jutottak, hogy a filmért felelős produkciós cég nem tartotta be a lőfegyver-biztonsági eljárásokat a forgatás során, valamint ezáltal egyértelmű közömbösséget tanúsítottak az alkalmazottak biztonsága iránt. Ám, hiába mindez, mert az amerikai színész és a film többi producere végül pénzbüntetéssel megúszta az esetet - írja a Mirror.

A film producereire 139 793 dolláros, azaz nagyjából 47,7 millió forint pénzbüntetést szabtak ki, továbbá a vizsgálat során azt is megállapították, hogy a tragédia nem következett volna be, ha a megfelelő előírásokat betartják. Ez a pénzbüntetés a maximális, ami Új-Mexikó államban adható. 

Közben Alec Baldwin hivatalos Instagram-oldalára kikerült egy közlemény, amelyben a színész és védői kifejezik a hálájukat, amiért Új-Mexikó kivizsgálta az ügyet. Valamint megköszönték, hogy a vizsgálat során tisztázták Baldwin nevét, aki azt hitte, hogy csupán vaktöltény van a fegyverben, továbbá azt is, hogy a színésznek a feladata csupán addig terjedt a forgatáson, hogy a jelenetek változtatásába beleszóljon és szereplőket válogasson. Hozzátették, hogy Baldwinnak nem volt köze a lőfegyver-biztonsági eljárásokhoz. 

Még több hír a tragédiáról

Íme az első jelentés: így történhetett meg, hogy Alec Baldwin lelőtte az operatőrnőt

Újabb részletek derültek ki az Alec Baldwin-féle tragikus filmforgatásról

Alec Baldwin először beszélt a tragikus forgatásról

(Kiemelt kép: Alec Baldwin Instagramja)